USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

60% українців вважають, що головна ціль РФ – геноцид і знищення нації

13 Червня 2024 13:08
За результатами опитування КМІС, 60% українців вважають, що остаточна мета Росії щодо України – геноцид або ж знищення української нації.

Про це пише Українська правда.

«Більшість українців – 60% – вважають, що Росія прагне знищити українську націю (34%) або навіть здійснити фізичний геноцид більшості населення (26%). Ще 6% українців вважають, що Росія хоче підкорити всі території, хоча і лишити їм певну культурну автономію в складі Росії.

На думку 12% українців Росія прагне змінити владу та створити маріонеткову державу, яка буде слухатися у всьому Росію.

Лише 7% українців вважають, що агресор прагне зберегти за собою вже окуповані території та насправді не претендує на всю або більшість територій України», - йдеться в опитуванні.

Зазначається, що один з варіантів відповідей був сформульований таким чином, щоб бути наближеним до російської пропаганди, а саме – проведення «денацифікації» та демілітаризації України без посягань на незалежність України.

Цей варіант відповіді обрали 5% респондентів.
Читати ще: Росія використала навмисну ​​тактику голоду в Маріуполі, – The Guardian

Опитування проводилося упродовж 16-22 травня 2024 року Київським міжнародним інститутом соціології методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Було опитано 1067 респондентів віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах підконтрольної уряду України території.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 10%, 1,5% – для показників, близьких до 5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 13 Червня 2024 18:26
Головна ціль рф це захоплення території України і цінних корисних копалин , яких немає в рф. А війну почали нібито для захисту рускіх в Україні і для " демілітаризації і денацифікації" України.Цю відмазку запустив путін для свого "насєлєнія". Росію вже давно поділили на окремі частини олігархи і пограбували. Рф не вистачає своїх ресурсів. Про це в свій час говорив бувший віце-премєр Полторанін в уряді рф при Єльцині. Він же підкреслив, що населення зомбоване путінською владою , яка постійно бреше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus