USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.75

5 вересня: свята, події, факти. Міжнародний день благодійності та перша кінозірка серед тварин

5 Вересня 2022 00:00
5 вересня святкують Міжнародний день благодійності. Міжнародне співтовариство на рівні Генеральної Асамблеї ООН глибоко стурбоване тим фактом, що злидні як і раніше зберігаються практично у всіх державах світу. Це стосується насамперед країн, що розвиваються, але часто створюється враження, що подібні явища не залежать ні від рівня економічного, культурного чи соціального розвитку.

Окрім цього, відзначають День вчителя в Індії, День секретаря в ПАР, День тропічних лісів Амазонки та Національний день піци з сиром в США.

Іменини сьогодні у Єфрема, Івана, Миколи, Павла, Яна, Єлизавети.

Цього дня народилися італійський філософ і письменник Томмазо Кампанелла, німецький композитор і піаніст Йоганн Крістіан Бах, британський співак і рок-музикант Фредді Меркюрі (Фарух Балсара), художник, скульптор, поет Михайло Гаврилко, німецький футболіст та спортивний функціонер Маттіас Заммер, українська гімнастка, дворазова олімпійська чемпіонка Тетяна Гуцу, український кінорежисер Сергій Лозниця, український футболіст та тренер Сергій Ковалець, український актор театру і озвучення Олександр Чмихалов, український піаніст та композитор Арсен Яковенко.

Події

У 1998 році пісня «If You Tolerate This» групи Manic Street Preachers очолила чарт. У той же день вперше, за свою довгу історію, група Aerosmith очолила американський хіт-парад з піснею «I Do not Want to Miss a Thing», саундтреком до фільму «Армагеддон».

У 1964 році група The Animals посіла перше місце в американському хіт-параді зі своєю версією пісні «The House of the Rising Sun».

У 1939 році США проголосили нейтралітет у Другій світовій війні.

У 1918 році Рін-Тін-Тін, німецька вівчарка стала першою кінозіркою серед тварин. У Першу світову війну у Французькій республіці американський солдат підібрав в розбомбленому розпліднику крихітного цуценя і повіз із собою. Пес виріс незвичайно розумним, знявся майже в трьох десятках фільмів кіностудії «Warner Brothers», вів на радіо власне шоу і заслужив почесну зірку на голлівудській Алеї слави.

У 1918 році Раднарком Російської РФСР видав декрет про початок червоного терору.

У 1800 році Королівство Великобританія захопило Мальту.

У 1793 році французький національний конгрес встановив Режим Терору для захисту революції

У 1755 році британська влада почала депортацію французьких поселенців з Нової Шотландії (Канада).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus