USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

46 років присвятив Волинському будинку дитини: відзначили екскерівника сиротинця, який виховав кілька тисяч малюків

26 Серпня 2022 18:26
Багаторічного керівника Волинського обласного будинку дитини Володимира Алейнікова відзначили у Волинській обласній раді.

Заслужену відзнаку вручив заступник голови Григорій Пустовіт, повідомили 25 серпня у Волиньраді. До привітань також доєдналися заступник начальника управління охорони здоров’я ОВА Валерій Руцький та начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери апарату облради Галина Карнаухова.

Григорій Пустовіт зауважив, що нинішня відзнака є більш ніж заслуженою, адже це вдячність за багаторічну сумлінну працю, високу професійність, відданість справі та вагомий особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я.

«Ви – направду легендарна людина для будинку дитини, для Луцька та для усієї Волині. Ви стали справжнім батьком для великої кількості дітей, завдяки вам вони всі відчували батьківську теплоту. Дякую вам за багаторічну сумлінну працю, за те, що ви і дотепер живете проблемами закладу, вклали у нього все своє серце, увесь свій талант. Саме завдяки вашій невтомній праці будинок дитини наповнився теплом і світлом, яке сьогодні приваблює чимало меценатів і благодійників, що хочуть вам допомагати і з радістю це роблять», – звернувся Григорій Пустовіт до Володимира Алейнікова.
Багаторічний директор будинку маляти висловив вдячність за нагороду та визнання. Він розповів, що прийшов на роботу в будинок дитини у 1976-му на посаду педіатра, а у 1992 році очолив заклад. За цей час, пригадує, довелось пережити чимало.

Читати ще: «Не біологічний, але я для них – тато», – головний лікар Будинку дитини

«Я відпрацював у будинку дитини 46 років, за період моєї роботи ми із колегами виховали чотири з половиною тисячі дітей, з них більше тисячі було усиновлено. За моєї пам’яті лише двоє діток повернулось назад із сімей у будинок дитини. Нам вдалося прооперувати семеро діток із серцевими вадами, були малюки, яким ми робили інші складні оперативні втручання, в тому числі і пластичні. Найсутужніший період був на початку 90-х, тоді у нас перебувало понад 120 дітей, а кормити їх було нічим», – пригадав він.
Окрім виконання посадових обов’язків директора, Володимир Алєйніков займався також пошуком родичів своїх підопічних, аби вони не залишались самотніми у цьому світі.

«У нас були двійнята-сестри, одну удочерили в Луцьк, а іншу – в Ківерці. І от одного разу я покликав їх обох на якийсь святковий захід, посадив поряд, познайомив, мовляв, це наша вихованка Оля, а це Люба, а тоді й розповів їм, що вони рідні сестрички… Ті емоції, які були у них, не описати словами… І схожих історій у моїй роботі було чимало», – зі сльозами радості розповідає він.

Читати ще: «Готовий залишитися без зарплати, адже Бог не пробачить, якщо дітки будуть голодними», – очільник Волинського дитбудинку – Ігорю Палиці
Не так давно Володимир Михайлович пішов на заслужений відпочинок. Каже: тепер зможе вдосталь порибалити, позбирати гриби та приділити час родині.

«Як настанову для своїх наступників можу сказати лише одне: що для такого контингенту діток, які виховуються у нашому сиротинці, дуже важливим є ставлення. У роботі з ними важливо бути чесним, справедливим, не підлим. До цієї малечі слід ставитися набагато краще, аніж до своїх рідних дітей, адже це дітки важкої долі…» – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus