USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

4 листопада: події, факти, дні народження

4 Листопада 2020 00:00
Сьогодні – День залізничника України. Бажаємо усім, хто причетний до цього свята, професійних здобутків, добробуту, щоденного позитиву і яскравих вражень!

Сьогодні святкує лучанин, приватний перевізник Сергій Ковалюк. Зі святом його вітають рідні та друзі, а також вдячні пасажири, які дякують за комфорт і настрій у дорозі. Сергію зичать мирного неба, хороших людей поряд і впевненої дороги вперед. Нехай Вас завжди супроводжує успіх, а здоров’я ніколи не покидає.
Сергій Ковалюк
Сергій Ковалюк
4 листопада святкує свій день народження кохана дружина та найкраща мама Марія Олейнікова В цей чудовий осінній день її вітають люблячий чоловік Ігор та кохана донечка Соломія. «Кохана моя, всі вітання тобі., Бажаю не знати ні сліз, ні біди. Все зроблю, щоб була ти найщасливіша, завжди усміхнена, чарівна та мила! Здоров’я міцного тобі побажаю, любові взаємної, щастя без краю. Завжди залишайся сама самою та знай, щоя найщасливіший тільки з тобою!» – вітає іменинницю чоловік.

«Моя мила мамо! Ти найкрасивіша, найулюбленіша, найщасливіша і ще мільйон най-най! Я бажаю тобі в день народження бути такою ж доброю і життєрадісною, як і зараз! Бути здоровою і активною, веселою і позитивною!» – шле вітання Марії донечка.
Марія Олейнікова
Марія Олейнікова
4 листопада день народження святкує директор з технічних питань ПАТ «Волиньобленерго», гарматний «Козацького Стрілецького Братства» Володимир Перчук.
Володимир Перчук
Володимир Перчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і зичить їм міцного здоров’я та успіхів на життєвому шляху. Віри в себе і мирного неба над головою. І нехай кожен день дарує лише позитивні емоції.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч наша редакція писала про луцьких гімнасток, які стали призерами турніру «Golden cup-2019» у Києві.

Мітинг-реквієм пам’яті активістки, керівниці справами Херсонського міськвиконкому, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яка загинула в результаті нападу з використанням сірчаної кислоти, влаштували біля будівлі Головного управління Національної поліції у Волинській області увечері 4 листопада 2018 року.

У 2017 у Галереї мистецтв відкрилася персональна виставка молодого волинського художника Артема Лук’янчука.

У 2016 ми писали про одного із найшанованіших сучасних польських живописців та графіків, володаря почесного звання Доктора Академії образотворчих мистецтв у Лодзі, лауреата багатьох престижних премій у царині малярства у Польщі та за рубежем, чиї твори прикрашають колекції численних музеїв, галерей, приватних зібрань родом з Великої Волині Станіслава Фіялковскі.

У 2015 орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагородили членів екіпажу танку молодшого сержанта Миколи Тишика. Так, нагороди присвоєні волинянам – Миколі Тишику з Седлища Старовижівського району, Андрію Мудрику із Луцька і Олександру Пугачу із Губина Локачинського району.

У 2014 році мисливці били на сполох, що перспективи у популяції зубрів на Волині дуже невтішні й зауважили, що для поліпшення ситуації поки нічого не робиться.

2013 року у цей день видання розповідало про героїв луцької хелловінської ночі.

Окрім того, редакція писала про українську історію у вишитих портретах волинського майстра. Тоді до Дня української мови та писемності у Луцьку відкрилася виставка вишитих картин Юрія Савки.

А у 2010 році лучанин став чемпіоном світу з ушу. Дмитро Панасюк, який є майстром спорту з ушу та представником Волинського обласного осередку Української Федерації ушу, став золотим призером чемпіонату світу з традиційного ушу.

4 листопада 2008 в Луцьку презентували виставку не для всіх.

Народилися:

4 листопада на світ з’явилися український мовознавець Григорій Голоскевич, український військовий діяч, контр-адмірал УНР Михайло Білинський, історик, публіцист Василь Кучабський, один із перших командирів УПА Дмитро Клячківський, агент КДБ, вбивця Степана Бандери та Лева Ребета Богдан Сташинський, український актор театру і кіно Михайло Крамар, радянський і російський поет, співакІгор Тальков, український яхтсмен, олімпійський чемпіон Віталій Дирдира, український режисер Ігор Равицький, український волейболіст, олімпійський чемпіон Федір Лащонов, художник-постановникЄвген Голубенко, український поет Василь Васкан, португальський футболіст Луїш Фіґу, український легкоатлет, стрибун у висоту, олімпійський чемпіон Геннадій Авдєєнко, американський актор Меттью Макконехі, український бадмінтоніст Дмитро Завадський.

Сталося:

1708 – гетьман Іван Мазепа оголосив Петру I про свій перехід на сторону Швеції та почав маневр на з’єднання з військами Карла XII.

1848 – Відкрите перше у світі метро. Ідею побудувати підземну залізницю для швидкого транспортування городян з одного кінця Лондона до іншого подав адвокат із Сіті Чарльз Пірсон. Перша лінія метро довжиною в 6 кілометрів зв’язувала лондонські вокзали Піддінгтон і Фаррінгдон і називалася Metropolitan Railway, тобто «Столична залізниця». Скорочення цієї довгої назви до п’яти літер і породило усім нам знайоме "метро".

1861 – на Залізничний вокзал у Львові прибув перший на території сучасної України потяг з Відня; цей день вважається початком історії залізниць України.

1879 – Джейдс Рітті запатентував перший касовий апарат.

1921 – Розпочався Другий зимовий похід армії УНР під проводом генерал-хорунжого Юрія Тютюнника.

1922 – у Єгипті знайдена гробниця Тутанхамона.

1940 - Президія Верховної Ради СРСР встановила кордон між Молдавською та Українською РСР, внаслідок чого 8 із 14 районів колишньої Молдавської АРСР відійшли до України.

1946 – заснування ЮНЕСКО у Парижі.

1956 – радянські війська вступили до Угорщини щоб припинити розпочату 23 жовтня Угорську революцію.

1979 – захоплення американського посольства у Тегерані іранськими студентами ("революційною гвардією").

1984 – заснування компанії Dell.

1995 – в подорож до Південного полюсу з чилійського міста Пунта-Аренас в район антарктичної затоки Геркулес на невеликому літаку вилетів 44-річний російський мандрівник Федір Конюхов. Він досягнув мети в ніч на 7 січня 1997.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus