USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

4 квітня: свята, події, факти. День моркви та створення НАТО

4 Квітня 2023 00:00
4 квітня відзначають День веб-майстра, День створення НАТО, Міжнародний День бродячих тварин, Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням, Всесвітній день моркви, Всесвітній день щура, День Microsoft, День інформування про шкоду наркотиків в США, День вітаміну С, День шкільного бібліотекаря в США Національний день Кордон Блю в США (Кулінарну школу Le Cordon Bleu заснували в 1895 році у Франції, Париж. Вона стала найвідомішим навчальним закладом, куди прагнуть потрапити майбутні, початківці і досвідчені кухарі з усього світу), Національний день боротьби за викорінення сексуального насильства щодо дітей у Сальвадорі, Національний день буріто в США.

Іменини за православним календарем святкують Василина, Василь, Сергій, Клавдій, Таїсія, Аглая, Поліна, Дарина, Софія.

Цього дня народилися ірландський письменник Томас Майн Рід («Оцеола, вождь семінолів», «Вершник без голови»), грузинський артист балету, балетмейстер, народний артист СРСР Ілля Сухішвілі, український політик і громадський діяч, народний депутат кількох скликань Юрій Гнаткевич, український письменник Сергій Батурин, американський актор, продюсер і музикант Роберт Джон Дауні-молодший, молдавський кіноактор Григоре Грігоріу («Леутари», «Мій ласкавий і ніжний звір», «Табір іде в небо»), український політик, народний депутат України кількох скликань Руслан Боделан, українська співачка на еміграції Квітка Цісик, український бандурист, дослідник кобзарства, композитор Віктор Мішалов, українська письменниця, видавець Марина Гримич, український баскетболіст Станіслав Медведенко, німецький футболіст туніського походження, півзахисник збірної Німеччини Самі Хедіра.

Події

У 1973 році в Нью-Йорку відкрили комплекс Всесвітнього торгового центру, який спроектував японський архітектор Мінору Ямасакі. Комплекс був зруйнований 11 вересня 2001 року в результаті терористичної атаки.

У 1964 році відразу 5 перших позицій у хіт-параді американського журналу Billboard зайняли пісні групи «Бітлз». Це досягнення не зміг повторити жоден виконавець.

У 1960 році на 32-й церемонії вручення нагород Американської академії кіномистецтв 11 «Оскарів» дісталося фільму «Бен Гур». Це досягнення зумів повторити тільки фільм «Титанік».

У 1949 році у Вашингтоні представники Бельгії, Великобританії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції підписали Північноатлантичний пакт (дата створення НАТО).

У 1932 році після 5 років досліджень професор Чарльз Глен Кінг з університету міста Піттсбург виділив вітамін C.

У 1887 році в Лондоні почалася Перша Колоніальна Конференція.

У 1881 році Лос-Анджелес отримав статус міста.

У 1794 році в ході Польського повстання відбулася битва під Рацлавіцамі, в якій польські повстанці під керівництвом Тадеуша Костюшко перемогли російське царське військо Денисова і Тормасова.

У 1785 році англійський винахідник Картрайт отримує патент на механічний ткацький верстат з ножним приводом.

У 1581 році колишній пірат Френсіс Дрейк завершив навколосвітню подорож.

1147 року суздальський князь Юрій Долгорукий влаштував в Москві великий бенкет на честь свого союзника князя Новгород-Сіверського Святослава Ольговича. Це була перша літописна згадка про Москву.

У 1103 році київський князь Володимир Мономах розгромив половців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus