USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

4 квартири та ремонт у парку: мер Луцька спростував брехню «Свідомої» депутатки про гарантійні зобов'язання забудовника

26 Червня 2024 18:03
На початку пленарного засідання 60-ї сесії Луцької міської ради міський голова Ігор Поліщук відповів на звинувачення депутата від фракції Громадянський Рух «Свідомі» Алли Надточій щодо невиконання гарантійних зобов’язань забудовником, взятих міською радою ще з 2017 року.

Про це повідомили у міськраді.

Міський голова Ігор Поліщук наголосив, що звинувачення депутатки Надточій – безпідставні та не відповідають дійсності. З його слів, її заява – спроба «відмазування» Андрія Покровського від передачі квартир у Луцьку військовим. Зауважимо, забудовник елітного ЖК «Оселя парк», співвласником якого є очільник політсили «Свідомі», фактичний власник сайта і телеканалу «Конкурент» Андрій Покровський не віддав на квартирну чергу для ветеранів АТО та сімей загиблих 8% від житлової площі в обмін на земельну ділянку під будівництво, як це було обумовлено у рішенні міської ради про передання ділянки. Йдеться про 1274,5 кв. м житла, які зараз коштують близько 48,4 мільйона гривень.

Читати ще: «Свідомий» Покровський кинув Луцьку громаду на $2,5 мільйона

«Земельна ділянка на вулиці Рівненська, 4, про яку у своїй заяві згадувала Алла Надточій, не була вільною. Тут був зареєстрований об’єкт незавершеного будівництва, що належав забудовнику. Ділянка знаходилася в оренді. Про це зазначено в договорі від 4 квітня 2018 року.

У межах виконання гарантійних зобов’язань забудовник передав людям квартири.

Зокрема:

– двокімнатну квартиру загальною площею 83,1 кв. м (житлова площа – 44,6 кв.м) отримав Рузак Федір Володимирович, ліквідатор аварії на ЧАЕС, багатодітна сім’я (семеро дітей);

– двокімнатну квартиру загальною площею 78,4 кв. м (житлова площа 41,7 кв.м) передали людині з інвалідністю внаслідок війни, учаснику бойових дій Борисенку Анатолію Миколайовичу (сім’я складається з шести осіб);

– двокімнатну квартиру загальною площею 45,8 кв. м (житлова – 18,4 кв. м) отримав Ковб Володимир Микитович, людина з інвалідністю внаслідок війни, учасник бойових дій (сім’я складається з чотирьох осіб);

– двокімнатну квартиру (житлова площа 45,9 кв.м) передали Шимчук Ніні Йосипівні, людині з інвалідністю (сім’я складається з трьох осіб)», – прокоментував Ігор Поліщук.

Також забудовник долучився до благоустрою Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Виконав роботи на суму близько 1 млн грн.

«У межах виконання своїх зобов’язань забудовником були зроблені дві алеї: одна – від Ротонди до перехрестя доріжок, друга – велика доріжка у глибині парку», – повідомив міський голова та додав, що гарантійний лист все ж таки є добровільним наміром того чи іншого забудовника передати місту ті чи інші блага. Ці квартири передані тим людям, які перебували на квартирній черзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сергій Показати IP 27 Червня 2024 07:56
на даний момент в Луцьку в порівнянні з іншими містами багато роблять для людей навіть хлопці сміються що в волинські бригади це еліта невстигли щось замовити вже їде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus