USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

38 родин полеглих волинських воїнів взяли участь у Всеукраїнській прощі родин Героїв

Сьогодні 17:29
Щороку у село Лішня Кременецького району Тернопільської області, до єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв, з’їжджаються тисячі родин загиблих захисників і захисниць з різних регіонів України, аби молитвою вшанувати пам’ять своїх рідних. У руках батьків, дружин та дітей – фото тих, чиї життя забрала війна.

Цьогоріч Божественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній. Після літургії відбулася панахида за загиблими Героями російсько-української війни, повідомляє Волинська ОДА.

«Проведення щорічної Всеукраїнської прощі для родин загиблих українських військовослужбовців має велике духовне та суспільне значення, – зазначає директорка департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод. – Це не лише вшанування пам’яті полеглих Героїв, але й можливість для їхніх родин зібратися разом, отримати підтримку та розділити свій біль з іншими».

Поїздка волинських родин відбулася коштом обласного бюджету, в рамках Регіональної програми підтримки осіб, які брали участь у захисті Батьківщини та членів їхніх сімей на 2024-2028 роки.

Читати ще: Матерям Героїв із Заболоттівської громади вручили їхні ордени

У 2014 році в селі Лішня, біля джерела святої Анни, збудували каплицю у пам՚ять про полеглих Героїв АТО. Після початку повномасштабного вторгнення її розбудували, звівши храм-пантеон, де розміщені плити з іменами загиблих українських воїнів з 2014 року. Храм-пантеон став символом єдності українського народу у вшануванні пам’яті захисників країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus