USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

3500 доларів за виїзд: затримали волинянина, який організовував переправлення ухилянтів через кордон

20 Травня 2024 15:00
За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокуратури 45-річному жителю одного з сіл Луцького району повідомлено про підозру у вчиненні незаконного переправлення осіб через державний кордон України, у тому числі з корисливих мотивів (ч.ч. 2,3 ст. 332 КК України).

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

За даними слідства, чоловік забезпечував внесення неправдивих відомостей про військовозобов'язаних чоловіків до інформаційної системи «Шлях», уможливлюючи їх виїзд у країни Євросоюзу. За свої послуги зловмисник брав з клієнтів від двох до чотирьох тисяч доларів.

Затримали зловмисника 19 травня 2024 року після того, як одного з його «клієнтів» не пропустили через кордон і він змушений був повернути йому частину коштів, сплачених за «послугу».

Читати ще: Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного, якому наразі інкримінують п'ять епізодів чинення злочинів, вилучено гроші в іноземній валюті, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи, чорнові записи тощо.

Прокурори наполягатимуть на обранні волинянину запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування: Луцьке РУП ГУНП в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 20 Травня 2024 17:31
Який закон забороняє чоловікам перетинати кордон? В чому незаконнність? Україна приєдналася до кагорти високорозвинутих відкритих країн на чолі з Північною Кореєю. І треба розуміти, що 80% людей яки виїхали сюди уже не повернуться. А як тільки відкриються кордони то повтікають і ті що лишилися. Лишаться пенсіонери і чиновники.
Сергій Показати IP 20 Травня 2024 20:43
Ще й не багато брали,медалі дати,за спасіння людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus