USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

3,5 року в’язниці та 150 тисяч моральної шкоди: волинянина судили, бо п’яним збив жінку

20 Травня 2024 07:17
Іваничівський районний суд виніс вирок водію, який п’яним збив жінку на узбіччі дороги. За скоєну ДТП волинянин проведе у в’язниці 3,5 року, а також має сплатити 150 тисяч гривень моральної шкоди.

Аварія сталася 11 лютого 2019 року на автодорозі «Ковель-Жовква», поблизу села Литовеж. 30-річний житель Іваничівського району Іван П. у стані алкогольного сп’яніння за кермом легковика «Богдан 211010» допустив наїзд на 35-річну жінку, яка йшла узбіччям дороги з велосипедом.

Внаслідок автопригоди волинянка отримала важку черепно-мозкову травму. Її госпіталізували у відділення реанімації районної лікарні.

У суді водій свою вину не визнав. Як розповів, того дня він повертався автомобілем з роботи додому, в той час працював на шахті № 9 «Нововолинська», та рухався зі швидкістю 60-65 км/год. Попереду на узбіччі побачив пішохідку з велосипедом. Зі слів водія, жінка раптово почала переходити дорогу, а він, оминаючи, виїхав на зустрічну смугу. Проте назустріч їхала вантажівка, тож водій повернув на свою смугу і зупинився на правому узбіччі. Після цього він побачив велосипед біля дороги, а постраждала лежала у кюветі без свідомості.

Читати ще: Випив пів пляшки горілки, бо посварився з дівчиною: на Волині п’яного водія здав небайдужий

Іван П. додав, що під час перезмінки на шахті близько 3 години ночі випив 100 грамів горілки та пляшку пива, однак п’яним нібито не був. Захисник обвинуваченого доповнив, що водій добровільно відшкодував потерпілій матеріальну та моральну шкоди в розмірі 28 000 грн, а також оплачував лікування після ДТП.

Натомість постраждала у суді заперечила, що переходила дорогу. Мовляв, від місця аварії ще необхідно було пройти 100 метрів для переходу дороги до її будинку.

А те, що водій був п’яний, підтвердив свідок пригоди. Зі слів чоловіка, того дня він їхав у напрямку Нововолинська, а назустріч з великою швидкістю рухався автомобіль, який виляв по дорозі. Коли автівки розминулися, він зупинився і побачив велосипед на узбіччі, а в кюветі за 10 метрів – жінку.

З слів свідка, він зрозумів, що її збив водій автомобіля «Богдан», який через 100 м від місця події з`їхав з асфальтного покриття та зупинився на узбіччі. Водій автомобіля, який був причетний до ДТП, перебував у стані сильного алкогольного сп`яніння, і він йому зробив зауваження: як можна їхати за кермом у такому стані.

Читати ще: Перепарковував авто і попався патрульним: у Луцьку судили водія, бо був п’яним

Дослідивши усі докази та заслухавши доводи сторони обвинувачення, потерпілої та її представника, сторони захисту та самого обвинуваченого, суд постановив, що, незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, вона була повністю та об`єктивно доведена.

Відтак призначив Івану П. 3 роки та 6 місяців позбавлення волі, а також позбавив права керувати авто на три роки. Крім того, стягнув на користь постраждалої 150 тисяч моральної шкоди.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus