USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

3,5 місяця спроб: NASA відкрило капсулу зі зразками астероїда Бенну

15 Січня 2024 00:40
Команда NASA після 3,5 місяця спроб відкрутила два кріплення капсули зі зразками астероїда Бенну.

Йдеться про два болти на верхній частині пробовідбірника, які перешкоджали доступу до решти матеріалу, повідомляють на сайті NASA, передає УП. Життя.

Зразок астероїда Бенну доправили на Землю під час місії OSIRIS-REХ.

Поки ґрунт перебуває в капсулі, фахівці планують зробити фотографії з надвисокою роздільною здатністю, після чого зразки вилучать і зважать.

«Наші інженери та науковці невтомно працювали, щоб не лише обробити понад 70 грамів матеріалу, але й спроєктувати, розробити та протестувати нові інструменти для відкриття капсул на майбутнє», – сказала керівниця підрозділу ARES компанії Johnson, яка брала участь в місії, Ейлін Стенсбері.
11 січня фахівці завершили розбирати механізм збору зразків, щоб дослідити решту камінців і пилу, доставлених під час місії.

«Інновації та відданість цій команді вражають. Ми всі нетерпеливо чекаємо на решту скарбів, які зберігає OSIRIS-REХ», – додала Стенсбері.
Нагадаємо, що раніше NASA назвало астероїд Бенну найнебезпечнішим об'єктом у Сонячній системі, оскільки він має шанс зіткнутися з нашою планетою у найближчі 300 років.

Місія OSIRIS-REХ стартувала у вересні 2016 року.

Впродовж 22 місяців астрономи вивчали його поверхню з орбіти за допомогою зонда, шукаючи правильне місце, щоб спуститися та взяти зразок.

Зрештою корабель прибув до 500-метрового астероїда в грудні 2018 року.

У жовтні 2020 року розпочали забір матеріалу та з'ясували, що поверхня астероїда напрочуд пориста, тож космічний корабель OSIRIS-REХ зміг глибоко зануритися в нього.

У травні 2021 року зонд вирушив на Землю зі зразками астероїда. 24 вересня 2023 року зворотна капсула приземлилася в пустелі на півночі штату Юта (США).

Відомо, що науковці по всьому світу ретельно вивчатимуть склад астероїда Бенну, оскільки його фрагменти можуть допомогти розширити уявлення людей про формування Сонячної системи 4,6 мільярда років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus