USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

На Алясці через рекордну спеку горять ліси

7 Липня 2019 15:30
Американський штат Аляска зіткнувся з аномальною для регіону спекою, повідомляє ТСН з посиланням на NBC News.

Зафіксована температура побила рекорд 1969 року.

Місцевих жителів попередили, що аномалія збережеться ще мінімум тиждень.

Вчені пов’язали потепління з таненням арктичних льодів.


Через рекордну спеку на Алясці горять ліси, пише Кореспондент.

«Околиці Анкоріджа, найбільшого міста Аляски, в якому проживають 40% населення всього штату, затягнуті димом лісових пожеж, а річки переповнені водою. Попередній рекорд не дотягував і до 30ºС, середня температура для цієї пори року зазвичай становить 18ºC, а середня пікова – трохи нижче 24ºC», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що незвично теплим був ще травень, особливо в заполярній частині Аляски, що насторожило метеорологів і екологів. Потім був рекордно спекотний червень, і ось тепер – липневий пік.

Але на цьому проблеми не закінчилися. У червні на Алясці – сезон гроз, і блискавки стали причиною декількох великих пожеж, зокрема біля Лебединого озера неподалік від Анкоріджа. В результаті з початку червня місто та його околиці час від часу огортає дим.

Американська метеослужба випускає попередження і радить людям їздити з увімкненими фарами, обмежити фізичну активність, а людям старшого віку і хворим взагалі пропонує сидіти вдома.

Льодовики відповіли на спеку агресивним таненням, і метеорологи попереджають, що місцеві річки вже готові вийти з берегів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрій Показати IP 8 Липня 2019 01:47
похилогоКУДИ??НЕвикористовуйте мовнокацапські покручі((УКРАЇНСЬКОЮ:старшого,літнього,статечного,поважного віку!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus