USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

31 липня: свята, події, факти. Битва під Луцьком та День рейнджерів

Сьогодні 00:00
Сьогодні – Всесвітній день рейнджерів, День африканської жінки, День малинового торта, День безпорадного собаки та День Полум'я Миру на Березі Слонової Кістки.

У Канаді – День їжі, День прапора на Гаваях, у Сальвадорі – День журналіста, у Польщі – День казначейства, в Австралії – Національний день посадки дерев, у Індії ( в штатах Харьяна і Пенджаб) – День мучеництва Шахід Удхем Сінгха, у Конго – День початку революції, у Домініканській Республіці – День батька, у Малайзії – День воїнів.

31 липня в церковному календарі – день пам’яті святого праведного Євдокима.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Антон, Арсеній, Василь, Володимир, Георгій, Денис, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Ганна, Єлизавета.

Цього дня народилися французький кіноактор-комік, режисер і продюсер Луї Де Фюнес («Фантомас», «Жандарм із Сан-Тропе», «Велика прогулянка»), американська кіноактриса, дочка Чарлі Чапліна Джеральдіна Чаплін («Доктор Живаго», «Одіссея»), український артист, акордеоніст, бізнесмен, політик Ян Табачник, український футболіст Микола Федоренко, англійська письменниця, авторка серії казок про Гаррі Поттера, одна з найбагатших представниць шоу-бізнесу Джоан Роулінг, італійський футболіст та тренер Антоніо Конте, українська співачка, поетеса Ірина Шинкарук.

Події

781 – найстаріший зареєстрований запис виверження гори Фудзі в Японії.

904 - араби захоплюють Салоніки, друге за величиною місто Візантійської імперії.

1431 - битвою на переправі під Луцьком почалася війна великого князя литовського Свидригайла і короля польського Владислава-Ягайла.

1498 - експедиція X, в ході якої Колумб відкриває осторів Тринідад.

1656 – російська експедиція вирушає до берегів Байкалу.

1667 - укладення Бредского миру, завершує другу англо-голландську війну (1665-1667). За Королівством Англія закріплюються голландські колонії в Північній Америці.

1837 – закладено будинок (Червоний корпус) Київського університету. Червоний колір будівлі пов’язаний зі стрічками ордену Св. Володимира (червона та чорна), відтак Будівля Київського університету Св. Володимира мала відображати ці кольори (це офіційна версія за часів Російської імперії та сучасної Україн

1919 - Київ був зайнятий Добровольчою армією Денікіна.

1971 - вперше людина проїхалася по Місяцю на спеціальному модулі Lunar Rover Vehicle.

1975 - у Гельсінкі відкрилася Нарада з безпеки та співробітництва в Європі, на якій прийнято Заключний акт, що містить розділ про права людини.

1994 Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках з жердиною – 6,14 м.

1996 - Федеральний суд Нью-Йорка скасував законодавчий акт, що обмежує свободу слова в інтернеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus