USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

28 липня: свята, події, факти. День працівників торгівлі в Україні, Волинським Новинам – 16 років

Сьогодні 00:00
Сьогодні Волинські Новини відзначають 16-річчя. Саме цього дня 2008 року ми розпочали працювати, аби оперативно та достовірно інформувати вас про важливі події нашого краю, України та світу.

В Україні – День працівників торгівлі.

28 липня відзначають Всесвітній день боротьби з гепатитом, День PR-фахівця, Всесвітній день охорони природи.

У Перу – День Незалежності, у Домініканській Республіці – День батька, в Іспанії – ень заснування Кантабрії, у США – День молочного шоколаду, у Канаді – День пам’яті Великого Відродження, в Аргентині – Національний день жандармерії, в Австралії – Національний день висаджування дерев.

28 липня в церковному календарі – день пам’яті святих апостолів Прохора, Никанора, Тимона і Пармена.

Іменини святкують Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Юліан, Олена, Анастасія, Антоніна, Ірина.

Народилися

28 липня народилися німецький філософ, син криміналіста і філософа Ансельма Феєрбаха Людвіг Феєрбах, український живописець і педагог Аполлон Мокрицький, англійська дитяча письменниця, художниця Беатрікс Поттер, український письменник, політичний діяч, автор майже усіх декларацій і законодавчих актів УНР, перший голова Генерального секретаріату УНР Володимир Винниченко, український борець, боксер, боєць вільного стилю, силач, артист цирку Іван Сила, італійський письменник українського походження Джорджо Щербаненко, український поет, перекладач, драматург Ігор Муратов, швейцарський океанолог (один з двох людей, хто побував на дні Маріанської западини) Жак Пікар, американський лікар і вчений, лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини 1976 року Барух Бламберг, український джазовий піаніст, музикознавець Володимир Симоненко, британський співак, піаніст, продюсер, композитор, учасник гурту Pink Floyd Річард Вілльям Райт, іспанський архітектор та скульптор, автор футуристичних споруд по всьому світу Сантьяго Калатрава, офіцер ЗСУ, Герой України Сергій Пономаренко, український футболіст, гравець національної збірної України та київського «Динамо» Євген Хачеріді.

Події

1497 – у таборі під Заславом великий князь литовський Александр видав грамоту на переведення Луцька з волинського на маґдебурзьке право.

1586 – з Америки англійський дослідник Томас Херріот вперше завіз до Європи картоплю.

1588 – біля британського узбережжя з’явилися кораблі Непереможної Армади, іспанського флоту, що складався зі 130 кораблів, 8 тисяч моряків і 19 тисяч солдатів, які відпливли з Лісабону на завоювання Англії.

1648 – закінчився довгоденний кровопролитний бій кварцяного війська Речі Посполитої проти козацько-селянських сил Кривоноса під Полонним.

1656 – почалася Варшавська битва (28-30 липня) – армія Речі Посполитої в союзі з Кримським ханством протистояла Шведсько-Бранденбурзьким військам.

1697 – експедиція козака Володимира Атласова висадилася на Камчатці.

1741 – помер італійський композитор і скрипаль Антоніо Вівальді.

1742 – Австрія та Пруссія підписали Берлінський мир, який поклав кінець Першій сілезькій війні.

1750 – помер німецький композитор Йоганн Себастьян Бах.

1821 – Перу оголосило незалежність від Іспанії.

1834 – відкриття Київського університету.

1858 – відбитки пальців вперше використали для ідентифікації.

1858 – французький фотограф і карикатурист Фелікс Надар, який в 1855 році запатентував ідею використання аерофотографії для виготовлення карт і цілей розвідки, провів перше в світі аерофотознімання, здійснивши для цього підйом на аеростаті.

1862 – початок золотої лихоманки у Монтані (США).

1896 – у Флориді засновано місто Маямі, в ньому проживало на той момент трохи більш як 300 людей.

1900 – у Коннектикуті Луїс Лассінг приготував перший гамбургер.

1914 – початок Першої світової війни.

1916 – заборона імпорту опіуму та кокаїну у Велику Британію.

1917 – (15 липня за старим стилем) Мала Рада УНР затвердила особистий склад Генерального секретаріату на чолі з Володимиром Винниченком.

1959 – введення поштових індексів та встановлення сортувальних машин у Великій Британії.

1991 – створено Союз офіцерів України.

1992 – в Ісламській Державі Афганістан жінкам заборонили з’являтися на телебаченні.

1994 – ухвалено конституцію Молдови.

1995 – індійська влада оголосила про перейменування міста Бомбей у Мумбай.

2014 – українські війська звільнили від російських окупантів Авдіївку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus