USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

27 червня: свята, події, факти. День народження банкомата і Міжнародний день ананаса

27 Червня 2024 00:00
Сьогодні у світі – День мікро-, малих і середніх підприємств, Міжнародний день рибальства, Всесвітній день мікробіома, Міжнародний день сліпоглухонімих, День сонцезахисних окулярів, Всесвітній день працівників промисловості, Міжнародний день ананаса, День народження банкомата.

В Аргентині – День біолога, у США – День Хеллен Келлер, Національний День обізнаності про посттравматичний стресовий розлад, Національний день тестування на ВІЛ, Національний день цвітіння апельсина, у Республіці Джибуті – День Незалежності, у Венесуелі – День журналіста, у Бразилії – День змішаної раси, у Канаді – День мультикультуралізму, День національного гімну, у Нікарагуа – День опору, миру, свободи, єдності й національного примирення, у Таджикистані – День національної єдності, у Чехії – День пам’яті жертв комуністичного режиму, в Іспанії – День пам’яті жертв тероризму, в Узбекистані – ень працівників друку, у Туркменістані – День працівників культури та мистецтва, у Німеччині – День семи сплячих, у Колумбії – Національний день кави.

Цього дня народилися король Франції Людовик ХІІ Справедливий, король Франції Карл ІХ, німецький конструктор-зброяр, молодший із братів Маузерів Пауль Маузер, американський педагог, вчителька недільної школи Кентуккі, авторка пісні Happy Birthday Мілдред Хілл, американська письменниця і педагог, що здобула світове визнання попри сліпоту і глухоту з дитинства, Хеллен Адамс Келлер, французька акторка театру й кіно Ізабель Аджані, польсько-американський кінооператор Януш Камінський, іспанський футболіст Рауль Гонсалес (Рауль), німецький автогонщик Ніко Росберг, офіцер Національної гвардії України, учасник російсько-української війни, Герой України Денис Прокопенко.

Події

1663 – у Ніжині відбулася козацька рада (Чорна рада) на якій гетьманом Лівобережної України було обрано Івана Брюховецького.

1871 – єна стала новою грошовою одиницею Японської імперії.

1905 – почалося збройне повстання моряків на броненосці «Князь Потьомкін Таврійський».

1929 – у нью-йоркських лабораторіях Белла було продемонстровано систему передавання повнокольорового телезображення.

1931 – у США винахідник Ігор Сікорський отримав патент на винахід першого вертольота.

1932 – у Сіамі проголошено конституцію.

1944 – початок масової депортації болгар, вірмен і греків з Криму в східні райони СРСР.

1964 – у Вашингтоні відкрито пам'ятник Тарасові Шевченку.

1967 – в англійському Енфілді було встановлено перший у світі банкомат з видавання готівки.

1991 – війною Словенії за незалежність розпочалися Югославські війни.

2001 – у Львові під час Святої Літургії у візантійському обряді за участі Івана Павла ІІ беатифіковано (проголошено блаженними) кількох українських греко-католицьких новомучеників.

2017 - у Києві о 8:16 стався теракт. Загинув полковник Максим Шаповал. Також постраждала жінка, яка проходила повз.

2022 – у Кременчуку (Полтавська область) стався ракетний удар в ТЦ «Амстор». Це найтрагічніша подія в історії сучасної Полтавщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus