USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

26 березня: свята, події, факти. Перехід на літній час та День Національної гвардії України

26 Березня 2023 00:00
Сьогодні відзначають День Національної гвардії України.

Цьогоріч у цей день відбудеться переведення годинників на годину вперед, україні перейдуть на літній час.

26 березня також відзначають День «Придумай своє свято», День Незалежності та Національний день в Бангладеш (відзначається проголошення незалежності від Пакистану в 1971 році), День молоді у В'єтнамі, День мученика або День демократії в Малі, День помічника юриста, Національний день нуги і Національний день шпинату в США, Національний день сільського господарства в США, Пурпурний день в Канаді і США (Purple Day - це міжнародний масовий захід, спрямований на підвищення обізнаності про епілепсії у всьому світі. У цей День, в знак підтримки хворих на епілепсію, пропонується носити фіолетові стрічки і брати участь у відповідних заходах)

Іменини за православним календарем святкують Олександр, Христина, Терентій, Никифор, Африкан.

Цього дня народилися італійський кінорежисер Тінто Брасс («Калігула», «Ключ»), палестинський політик, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас, український вчений–криміналіст та історик права Олександр Кістяковський, український поет, прозаїк, публіцист Степан Сапеляк, іспанський футболіст, півзахисник англійського «Арсенала» Мікель Артета, американська співачка, акторка, композиторка Дайана Росс, французький автогонщик Дідьє Піроні, американська кіноактриса Дженніфер Грей («Брудні танці»), англійська кіноакторка Кіра Найтлі («Пірати Карибського моря», «Спокута»).

Події

У 1995 році в перших семи країнах ЄС вступили в дію Шенгенські угоди про скасування візового контролю на кордонах.

У 1992 році Верховна Рада України прийняла закон «Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України». Цей день вважався Днем внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

У 1973 році перші жінки допущені в зал Лондонської фондової біржі.

У 1956 році в СРСР відпустку по вагітності збільшена з 77 до 112 днів.

У 1945 році завершилася битва за Іводзіму - єдина наземна операція японських сил, у якій втрати армії США перевищили японські.

У 1944 році почалася Одеська наступальна операція.

У 1933 році Гітлер закликав бойкотувати підприємства євреїв.

У 1845 році в США запатентований медичний пластир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus