USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

25 років успіху: ПриватБанк на Волині святкує ювілей*

30 Травня 2018 09:12
740 працівників, які надають якісні банківські послуги, 58-відсоткова частка на ринку депозитів, охоплення 77 % ринку кредитних карток, найкращий онлайн-банкінг, найінноваційніші рішення, соціально відповідальний бізнес, благодійна складова та сотні тисяч клієнтів – ПриватБанк на Волині прозвітував про результати своєї 25-річної діяльності в регіоні.

Із цієї нагоди в Луцьку відбулася прес-конференція за участю керівництва банку та його клієнтів, на якій обговорили наявні досягнення установи та плани на майбутнє.

«25 років – це серйозний термін, і ми хочемо прозвітувати перед громадою про те, що нам вдалося зробити за цей час, як ми продовжуємо розвиватися, яку соціальну місію в регіоні виконуємо», – наголосив на початку директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.
Він пригадав, що регіональну філію на Волині, яка зараз об’єднує Волинську та Рівненську області, було створено в 1993 році. Протягом цього часу ПриватБанк невпинно розвивався та завойовував довіру в населення.

«Ми пишаємося тим, що майже 3 мільярда гривень вкладів волиняни довірили нам. Це шалені 58% ринку депозитів. Найбільше мене тішить те, що ці цифри, які ми здобули як комерційна структура, продовжують укріплюватися та рости в той час, відколи ми стали державним банком. Окрім того, 21,5 тисячі волинян скористалися послугою «Стандарт безподатковий», унікальність якої полягає в тому, що відсотки від цих вкладень не оподатковуються. Загалом сума таких вкладів у області становить 207 мільйонів гривень. Щодо кредитних карток, то банк охоплює 77% ринку на Волині. Водночас ми розвиваємо платіжну культуру і можемо відзначити, що нашою карткою «Універсальна» користуються 304 тисячі волинян», – розказав Юрій Войтенко.
Також більше 120 тисяч волинян отримують заробітну плату в ПриватБанку, 11 тисяч студентів із 30 навчальних закладів – стипендію, більше третини пенсіонерів області – соціальні виплати.

Як акцентував Юрій Войтенко, основна стратегія банку полягає в переведенні клієнтів на дистанційне обслуговування. Тож установа має розгалужену систему банкоматів і терміналів самообслуговування, забезпечує можливість розрахунку карткою практично в кожному закладі, а також має найкращий онлайн-банкінг у країні – інтернет-банк Приват24, щоденно яким користуються більше 3 мільйонів українців. Також банк першим в Україні забезпечив можливість оплати через смартфон.
До того ж установа надає підтримку малому та середньому бізнесу, зокрема через програму пільгового кредитування КУБ (Країна успішного бізнесу).

«Важливий аспект нашої роботи – соціальний. Ми маємо благодійний фонд «Допомагати просто», а кошти на благочинність перераховують самі клієнти. Так, минулого року було зібрано понад 40 мільйонів гривень, а волинські заклади отримали найсучасніше медичне обладнання. Нововолинській міській лікарні ми придбали аналізатор електронів та інкубатор для новонароджених. Володимир-Волинська лікарня одержала сучасну діагностичну систему, Волинська обласна дитяча лікарня – надсучасну операційну лампу. Невдовзі інноваційне обладнання поставлять у Луцький міський пологовий будинок, Любомльсько-Шацьке територіальне медичне об’єднання та обласну дитячу лікарню. У цілому на волинські медичні заклади ми спрямуємо майже 2,5 мільйона гривень благодійних внесків», – поділився директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку.
Водночас Юрій Войтенко підкреслив, що найціннішим для компанії є наявність зворотного зв’язку, коли клієнти установи залишаються задоволеними якістю наданих послуг. Тож у планах компанії – продовжувати кредитування бізнесу в рамках програми КУБ, завдяки новим послугам і програмам залучати нових клієнтів, розвивати кредитування на придбання автомобілів та житла, оптимізація мережі відділень, зменшення кількості готівкових розрахунків за допомогою розвитку мережі терміналів, запровадження інновацій у сфері онлайн-банкінгу тощо.
Заступник директора Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Петро Семенюк зі свого боку пригадав, що банк зумів гідно пережити кризу 2008 року.

«Тоді в нас на Волині працювали більше тисячі осіб. І попри те, що зараз наш колектив нараховує 740 працівників, сьогодні ми виконуємо набагато більший обсяг робіт», – сказав Петро Семенюк.
Запрошені на прес-конференцію гості, своєю чергою, поділилися власним досвідом співпраці з ПриватБанком. Так, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що банківська установа, незалежно від статусу приватної чи державної структури, асоціюється передусім із високою якістю пропонованих банківських послуг.

«ПриватБанк – це банк, у якому збуваються мрії. Ми знаємо, що установа започаткувала в нашому місті багато ініціатив, наприклад відкрила перші банкомати, привчила до платіжних карток, ознайомила з тим, що платежі можна проводити через інтернет, почала розсилати СМС-повідомлення про зняття коштів із рахунку тощо. Тобто ми бачимо банк, який дійсно працює для людей, банк, який робить усе для того, аби людям було зручно, доступно й вони мали якомога менше проблем під час співпраці з банком. Це я кажу як людина, яка має протягом багатьох років депозити в ПриватБанку», – зазначив Григорій Пустовіт і додав, що цей банк не потрібно рекламувати, адже за нього говорять його успішні справи.
Окрім того, виконувач повноважень мера Луцька підкреслив, що протягом багатьох років банк співпрацює з міською радою.

«СКФ Україна» співпрацює з ПриватБанком практично із самого початку його роботи на Волині. Ми були одними з перших представників великого бізнесу, хто налагодив із цим банком співпрацю», – зауважив генеральний директор АТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський.

Він пригадав, що чи не найбільшу підтримку банк надав товариству в той час, коли шведська компанія викупляла акції підприємства: «Всі роботи з організації цього процесу взяв на себе ПриватБанк. Тоді йшлося про 8 тисяч акціонерів, із якими від імені єдиного майбутнього акціонера банк заключив договори й запустив операцію викупу акції. Відтоді ми постійно співпрацюємо з банком і цього року, відповідно до законодавчих змін, реалізовуватимемо спільний проект».
Володимир Цибльський відзначив, що і як фізична особа також є клієнтом банку й охоче користується, наприклад, мобільним додатком установи.

«До речі, іноземні спеціалісти, які працюють на нашому підприємстві, теж користуються додатком і відзначають, що це дуже зручно і що, на жаль, такої можливості в їхніх країнах немає. Це підтверджує те, що банк на перше місце ставить саме клієнта», – резюмував Володимир Цибльський.

Детальніше на співпраці банку з забудовниками зупинився голова наглядової ради ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха, який акцентував, що зв’язки на рівні банк–бізнес розвиваються на тому ж рівні, що й контакти між владою і бізнесом.

Віктор Чорнуха поділився, що за роки своєї діяльності підприємство співпрацювало з багатьма банками. «Так, ліквідація малих банків призвела до того, що бізнес втратив багато своїх вкладень. Відтоді ми зробили висновки і у співпраці шукаємо взаємності та порядності. Зараз нам найкомфортніше працювати саме з ПриватБанком, і мені, наприклад, приємно чути, що завдяки нашій співпраці наше регіональне відділення банку займає перше місце в країні з іпотечних кредитів», – наголосив Віктор Чорнуха.
Окрім того, позитивами від співпраці з ПриватБанком поділилися теж заступниця директора з навчальної роботи Луцького педагогічного коледжу Наталія Борбич і заступник головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Зарадюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Журналіст Показати IP 30 Травня 2018 22:06
Було б цікаво побувати на цій прес-конференції. Оскільки не лише писав про перші кроки ПриватБанку на Волині ще в 1993 році, але й вже чверть століття є його клієнтом. Тодішній керівник цієї фінансової установи Микола Ярославович Романюк був відкритий для журналістів, часто проводив прес-конференції. На жаль, сьогодні про таку відкритість банку до журналістів говорити не доводиться. Чому про цю прес-конференцію не було оголошено? А чи були на ній взагалі журналісти?! Схоже більше на клуб ВІП клієнтів, аніж на якесь спілкування з громадськістю через пресу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus