USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

237 друкованих видань Волині підтвердили свою діяльність згідно з новим законом

15 Березня 2024 21:41
27 суб’єктів друкованих медіа Волині офіційно зареєстрували 237 видань. Це одна з найбільших цифр в Україні.

Про це під час брифінгу ОДА повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Лілія Бойко, інформує пресслужба ОДА.

Закон «Про медіа», який Верховна Рада України ухвалила у грудні 2022 року, визначає особливості правового регулювання діяльності медіа.

«Зокрема, згідно закону провайдери аудіовізуального сервісу, тобто телебачення та друковані медіа мають офіційно зареєструвати та підтвердити свою діяльність, – сказала Лілія Бойко. – 31 березня 2024 року спливає час на реєстрацію друкованих медіа. Тому я хочу закликати друкованих суб’єктів медіа подавати заявки та не зволікати. Ви зможете працювати, якщо не зареєструєтеся, але тоді ви маєте заплатити збір, який наразі становить 3028 гривень».

Читати ще: Нардеп з Волині розповіла, чому необхідно ухвалити закон про медіа

До слова, пройти реєстрацію у рекомендаційному порядку дозволяється онлайн-медіа. На сьогодні офіційно підтвердили свою діяльність лише п’ять онлайн-видань області.

«Здати документи на реєстрацію надзвичайно легко. Потрібно лише заява, супровідний лист і свідоцтво про реєстрацію в органах юстиції. Їх можна надіслати електронною поштою до Нацради з обов’язковим цифровим підписом. Також можна надіслати звичайною поштою з підписом і печаткою при наявності», – додала представниця Нацради у Волинській області.

Вона також розповіла, що суб’єктам медіа мають право відмовити в акредитації на захід, якщо у посвідченні журналіста немає відповідного ідентифікаційного номеру, що свідчить про реєстрацію видання.

«Прийняття закону про медіа – це одна з вимог вступу України до ЄС. В 1993 році, коли було прийнято попередній закон, не було онлайн-ресурсів та багато цифрових технологій, які є зараз. Тому це стало основною і головною подією в Україні. До речі, комісія Європейського Союзу позитивно оцінила впровадження цього закону», – сказала Лілія Бойко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus