USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

21 липня: свята, події, факти. Висадка на місяць і день нездорової їжі

21 Липня 2022 00:00
21 липня у світі відзначають День визволення Гуаму, День народних промислів для місцевих притулків для тварин в США, американський національний день переваги взяття цуценят з притулків, а не з зоомагазинів, День працівників охорони здоров’я і медичної промисловості Туркменістану, День расової гармонії в Сінгапурі, Міжнародний день нездорової їжі, Міжнародний день торта Ламінгтон, Національний день Бельгії (Король Леопольд I 21 липня 1831 урочисто в’їхав на білому коні в столицю свого королівства – Брюссель і приніс присягу на вірність бельгійському народу і конституції), Національний день допомоги місцевим притулкам для тварин в США, Національний день шкідливої їжі і Національний день морозива в США.

Іменини у Прокопія, Олександра, Миколи, Дмитра і Федора.

Цього дня народилися українська поетеса, літературний критик, діячка української культури, громадська й політична діячка Олена Теліга (Шовгеніва), американський письменник Ернест Хемінгуей, канадський кінорежисер Норман Джуїсон («Ісус Христос – cуперзірка», «Росіяни йдуть»), латиська акторка театру й кіно Вія (Аліда) Артмане («Ніхто не хотів помирати», «Стріли Робін Гуда»), український поет, археолог і політичний діяч Олег Ольжич, воротар Віктор Чанов, український актор Сергій Романюк, футболіст Едуард Стрельцов, грузинська співачка Нані Брегвадзе, англійський співак, один із найпопулярніших виконавців першої половини 1970-х років Кет Стівенс, американський кіноактор Робін Уїльямс («Джуманджі», «Капітан Гак»), український шахіст, міжнародний гросмейстер Володимир Маланюк, український хокеїст Сергій Варламов, український футболіст Андрій Воронін.

Події

У 2013 році вступив на престол король Бельгії Філіп I.

У 1992 році сторожовий корабель Чорноморського флоту СКР-112 підняв український прапор і вирушив до Одеси з метою увійти до складу ВМС України.

У 1969 році Ніл Армстронг першим з землян ступив на поверхню Місяця.

У 1940 році знову «обрані» комуністичні парламенти окупованих в червні Червоною армією Латвії, Литви та Естонії проголосили свої країни, відповідно, Латвійської, Литовської і Естонської РСР і звернулися до Верховної Ради СРСР з проханням прийняти їх до складу СРСР.

У 1831 році коронація Леопольда I, першого короля Бельгії.

У 1822 році запровадження Першої Мексиканської імперії.

У 1613 році у Москві пройшла коронація першого царя з роду Романових – Михайла Федоровича.

У 1545 році в акті ревізії Кременецького замку вперше згадуються села Андруга, Білозерка, Великий Кунинець, Великі Бережці, Гнидава, Грибова, Дунаєв, Кобилля, Кокорєв, Комарин, Коржківці, Крутнів, Кушлин, Лішня, Людвище, Мала Іловиця, Мала Карначівка, Малі Вікнини, Млинівці, Рибча, Розтоки, Тилявка, Угорськ, Шпиколоси, які зараз належать до Кременецького району.

У 1542 році для боротьби з протестантизмом папа римський Павло III заснував інквізицію.

У 365 році землетрусом частково зруйновано одну з семи чудес світу – Олександрійський маяк. Остаточно маяк був зруйнований в результаті чергового землетрусу в 1375 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus