USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

21 липня: свята, події, факти. День металургів і гірників в Україні та Міжнародний день нездорової їжі

Сьогодні 00:00
У світі – Міжнародний день нездорової їжі, Міжнародний день торта Ламінгтон.

В Україні – День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

У Бельгії – Національне свято Королівства, у Туркменістані – День пшениці, День працівників охорони здоров’я і медичної промисловості, у Гуамі – День визволення, у Венесуелі – День захисту дітей, Національний день ветеринара, у Болівії – День мучеників національної революції, у США – День народних промислів для місцевих притулків для тварин, Національний день допомоги місцевим притулкам для тварин, Національний день шкідливої їжі, Національний день моозива, у Сінгапурі – День расової гармонії, у Латинській Америці – День собаки.

Православні віряни вшановують преподобних Симеона та Іоанна, преподобного Онуфрія Мовчазного та Онисима, затворників Києво-Печерських.

Іменини святкують Георгій, Євген, Іван, Петро, Роман, Семен, Федір, Ганна.

Народилися

Цього дня народилися засновник британського інформаційного агентства Reuters Пол Рейтер, американський письменник Ернест Хемінгуей, українська поетеса, літературний критик, діячка української культури, громадська й політична діячка Олена Теліга (Шовгеніва), український поет, археолог і політичний діяч Олег Ольжич, канадський кінорежисер Норман Джуїсон, латиська акторка театру й кіно Вія (Аліда) Артмане, грузинська співачка Нані Брегвадзе, англійський співак, один із найпопулярніших виконавців першої половини 1970-х років Кет Стівенс, американський кіноактор Робін Вільямс, український актор Сергій Романюк, український шахіст, міжнародний гросмейстер Володимир Маланюк, франко-британська акторка та співачка Шарлотта Генсбур, український футболіст Андрій Воронін.

Події

356 до н. е. – в ніч з 20 на 21 липня Герострат спалив Храм Артеміди в Ефесі.

365 – землетрусом частково зруйновано одне з семи чудес світу – Александрійський маяк. Остаточно маяк знищено в результаті чергового землетрусу 1375 року.

1542 – для боротьби з протестантизмом Папа Римський Павло III заснував Конгрегацію доктрини віри – орган, що контролював діяльність інквізиції.

1773 – Папа Римський Климент XIV видав буллу про заборону Ордену єзуїтів.

1774 – підписано Кючук-Кайнарджійський мирний договір, за яким було встановлено незалежність Кримського ханства.

1822 – створено Першу Мексиканську імперію.

1831 – коронація Леопольда I, першого короля Бельгії.

1954 – підписано Женевську угоду, що завершила Першу індокитайську війну і визначила долю французьких колоній у цьому регіоні.

1969 – американські астронавти Ніл Армстронг і Базз Олдрін в рамках польоту «Apollo 11» вийшли на поверхню Місяця.

1992 – сторожовий корабель Чорноморського флоту СКР-112 підняв український прапор і вирушив до Одеси, щоб увійти до складу ВМС України.

2013 – вступив на престол король Бельгії Філіп I.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus