USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.65

2023 рік став рекордним за кількістю відкритих кримінальних справ проти бізнесу

Сьогодні 06:46
5 015 українських компаній стали фігурантами кримінальних справ у 2023 році за даними судового реєстру.

Про це повідомляє пресслужба платформи відкритих даних Опендатабот, пише Економічна правда.

Як йдеться в повідомленні, 2023 рік загалом став рекордним за кількістю відкритих кримінальних проваджень проти бізнесу – 43 138 справ.

Цьогоріч 2 839 компаній вже стали фігурантами у кримінальних провадженнях. З них одна компанія згадується у контексті звинувачення за держзраду, три – за колабораціонізм та ще 10 – за відмивання коштів.
Читати ще: СБУ повідомила про підозру дружині екснардепа-зрадника й арештувала нерухомість в Одесі на понад 250 млн грн

«80% кримінальних справ проти бізнесу не мають вироків або справи взагалі не доходять до суду. Компанії отримують листи від прокуратури щодо закриття справ, але не можуть використати ці документи через паперовий формат, чинність якого складно підтвердити», – йдеться в повідомленні.

В Опендатабот зазначають, що вирішенням проблеми могло б стати посвідчення електронним підписом відповідей органів процесуального керівництва у кримінальних провадженнях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus