USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

2000 доларів за вступ до аспірантури: у Києві затримали проректора університету

Сьогодні 14:33
У Києві затримали проректора університету під час отримання 2000 доларів США за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого з міста Харкова, який хотів вступити до аспірантури денної форми навчання для отримання відстрочки від мобілізації, звернувся до проректора університету з питанням щодо процедури вступу до аспірантури університету. Проректор повідомив, що серед вступників наразі велика конкуренція, проте він зможе вирішити питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої «послуги» у 2000 тисяч доларів США.

Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі університету на публічне управління та адміністрування. У прокуратурі зазначають, що на ці місця претендувало 12 абітурієнтів.

Під час передачі 2000 доларів США проректора університету затримано в порядку ст. 208 КПК. Йому повідомлено про підозру.

Читати ще: На Прикарпатті троє посадовців ТЦК погоріли на хабарях

Наразі вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного.

Досудове розслідування проводиться слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У повідомленні правоохоронців на вказано назву вишу, але за даними джерела «Української правди», йдеться про Національний університет біоресурсів і природокористування України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus