USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

20 років рятує чотирилапих: лучанин возить в авто корм і воду для вуличних собак

Сьогодні 17:48
Лучанин Руслан уже 20 років рятує безпритульних тварин. Завжди возить у машині воду й корм для вуличних собак.

Чоловік не може пройти повз, якщо бачить вуличну тварину, якій потрібна допомога, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Скільки я себе пам’ятаю, стільки я з тими собаками. Тато відразу попереджав людей, до яких ми йшли по собаку, що ми йдемо тільки по одне цуценя. Бо коли я приходив і бачив п’ять цуценят, мені потрібні були всі п’ять», – пригадує лучанин.

Зараз у нього – шість улюбленців. Був ще алабай, але його забрав син. Свій день чоловік планує так, щоб приділити час кожній тварині.

«Встаю приблизно о шостій ранку. Спочатку йдемо гуляти з Байденом і Аделькою. Десь три кілометри. Потім повертаюся і беру Джесі, Жоріка та Тофу. Найда тут сама побігає», – говорить Руслан.

Кожна тварина має свій характер і потребує індивідуального підходу. Наприклад, вівчарка Адель, яку Руслан виховує майже сім років, активно бере участь у турнірах і змаганнях, де демонструє високі результати. Незважаючи на свою вагу у 45 кілограмів, Адель має спокійну вдачу. Хоч інколи люди лякаються її зовнішності, господар підкреслює: вона ніколи не нападе без команди.

«Раніше я не орієнтувався, що таке виставка. До того часу я не мав таких собак, із якими професійно займався би. На перший турнір прийшли, зареєструвалися і відразу вона взяла перше місце», – пригадує чоловік.

Незважаючи на власних улюбленців, Руслан охоче доглядає за вуличними собаками. Грошей на це йому не шкода. Не раз давав знайді другий шанс на життя.

Читати ще: Ветеринар із Луцька: як допомогти тваринам пережити спеку

«Вона об асфальт стерла все до кісточок. На сьогодні вже пересувається. Я забрав її маленьким цуценятком. Вона була десь в кооперативі, де була купа людей. Її ніхто навіть не завіз у лікарню», – розповідає Руслан про Джесі, яка живе в його родині понад рік.

У машині чоловік завжди має припаси для безпритульних чотирилапих.
«Можна ж навіть біля магазину виставити якусь воду і сипнути корму. Завжди всі бояться, що тваринка приручиться і буде приходити. Ну навіть якщо приручиться і прийде, то й що? Яку вона проблему може зробити? Я в машині вожу корм. Їду дорогою, бачу, що біжить бездомне, зупиняюся, насипаю і їду далі», – говорить Руслан.

Добродійність чоловіка варта великої поваги і підтримки. Влітку, особливо в спеку, тварини потребують допомоги. Самостійно води посеред міста вони не роздобудуть, кажуть у волонтерській організації «Мокрий носик».

«Для вуличних тварин потрібно змінювати воду й зробити якийсь прихисток, щоб вони могли сховатися в тіні», – зазначає представник організації «Мокрий носик» Роман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Еге! Показати IP Сьогодні 18:06
Заберіть їх до себе на подвір'я. Ввечері не пройти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus