USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

20 червня: свята, події, факти. Всесвітній день біженців та патент на телеграф

20 Червня 2024 00:00
Цього дня у світі відзначають Всесвітній день біженців, Всесвітній день захисту слонів в зоопарках, День Ламбруско, День американського орла, Міжнародний день мечохвостів або День підковоподібних крабів та Міжнародний день неквапливості.

В Україні сьогодні - День літнього сонцестояння.

У США – День штату Західна Віргінія, День морозива з газованою водою, День ванільного молочного коктейлю, День американського орла, День бретонського листкового пирога «Куїн Гаман», Національний день економії викопного палива, Національний день сірсакера; у Німеччині – День пам'яті жертв втечі та вигнання; в Узбекистані – День суверенітету; в Еритреї – День мучеників; в Азербайджані – День працівників газового господарства; в Аргентині – День національного прапора.

20 червня в церковному календарі –день пам’яті святого священномученика Методія, єпископа Патарськогою. Він був одним із видатних християнських теологів і мучеників ранньої Церкви. Народився у IX столітті в місті Патара в Лікії (нині це територія Туреччини). Методій відомий своєю ревністю у проповідуванні християнської віри та боротьбою з єресями, що поширювалися в той час.

Методій отримав прекрасну освіту і рано виявив інтерес до духовного життя. Він вступив до монастиря, де вивчав Святе Письмо і богослов'я. Відзначався мудрістю та духовною глибиною, завдяки чому здобув повагу і любов своїх сучасників.

Методій був обраний єпископом Патарським, де продовжував ревно працювати для зміцнення християнської віри. Він активно проповідував серед язичників і єретиків, захищаючи істинне вчення Церкви. Особливу увагу приділяв боротьбі з єрессю гностицизму та іншими неправдивими вченнями, які намагалися спотворити християнське вчення.

За свою непохитну віру і активну діяльність Методій зазнав переслідувань з боку римської влади. Його було заарештовано та піддано жорстоким катуванням, але він не зрікся своєї віри. Зрештою, Методія було страчено, і він прийняв мученицьку смерть за Христа.

Іменини відзначають: Андрій, Опанас, Гліб, Дмитро, Іван, Лука, Хома, Ян, Інна, Римма.

20 червня народилися французький композитор, основоположник класичної оперети Жак Оффенбах; американська акторка грецького походження Олімпія Дукакіс; видатний український історик, генеалог, джерелознавець та видавець Олександр Лазаревський; французький праворадикальний політик Жан-Марі Ле Пен; український оперний співак Федір Стравинський; український драматург, фейлетоніст Іван Антипенко; український журналіст, публіцист, управлінець Володимир Стадниченко; український поет Василь Василашко; американський співак Лайонел Річі; український футбольний тренер Микола Павлов; австралійська акторка Ніколь Кідман;англійський футболіст Френк Лемпард.

Події

451 – відбулась битва на Каталаунських полях, внаслідок якої було зупинено просування гуннів у Європу.

1673 – французька експедиція вперше прибула в Іллінойс.

1768 – українські гайдамаки взяли Умань.

1782 – затверджена Велика державна Печатка США.

1837 – королевою Великої Британії стає Вікторія I.

1840 – Семюел Морзе отримав патент на телеграф.

1863 – заснований перший в США банк (Національний банк Девенпорт штату Айова).

1867 – президент США Ендрю Джонсон оголосив про купівлю Аляски.

1895 – відкритий Кільський канал, що сполучає Балтійське і Північне моря.

1918 – у Києві почався Всеукраїнський церковний собор.

1919 – військова делегація Української Народної Республіки підписала з поляками мирний договір.

1933 – відкритий Біломорсько-Балтійський канал.

1939 – перший в історії політ реактивного літака зробив німецький експериментальний літак з ракетним двигуном Гайнкель He.176

1990 – парламент Німеччини проголосував за перенесення столиці з Бонна в Берлін.

1993 – перший пробний залізничний рейс по тунелю під Ла-Маншем.

2003 – створений фонд Вікімедіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus