USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.65

19 березня гуманітарними коридорами евакуйовано 6623 людини

19 Березня 2022 23:07
У суботу, 19 березня, з міста Маріуполь до міста Запоріжжя по гуманітарному коридору виїхали 4 128 осіб, з яких 1 172 дитини.

Про це повідомила віцепрем'єрка –міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у відеозверненні, пише ТСН.

"Також з міста Мангуш до Бердянська мікроавтобусами було перевезено майже 500 маріупольців, які завтра зранку зможуть виїхати на автобусах до Запоріжжя", – зазначила вона.

За словами Верещук, автобуси із Запоріжжя для евакуації маріупольців зараз прибувають до Бердянська. Завтра на площі перед міським спорткомплексом в Бердянську автобуси будуть о 9:00. Відправлення до Запоріжжя планується об 11:00.

"Також працюємо над вивезенням маріупольців з портового Мелекено та Нікольське", – резюмувала віцепрем'єрка.

Читати ще: Гуманітарне пекло: все, що відомо про звірства окупантів у Маріуполі

Нагадаємо, обстрілювати Маріуполь Донецької області російські війська почали з першого дня повномасштабного вторгнення РФ до України. За 24 дні війни окупанти майже повністю зрівняли місто з землею, вбили багато мирних жителів та створили гуманітарну катастрофу – настільки жахливу, що від спраги там помирають діти, а загарбники не дають людям залишити місто та доставити до міста гуманітарну допомогу.

Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, загалом 19 березня гуманітарними коридорами евакуйовано 6 623 людини. З Київської області евакуйовано 1 820 людей. З Луганської області евакуйовано 675 людей. Також у населені пункти Луганщини доставлено продукти та медикаменти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus