USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

18 вересня: свята, події, факти. День HR-менеджера та Всесвітній день бамбуку

Сьогодні 00:00
Сьогодні відзначають Всесвітній день корпоративної культури, День фіолетового бюстгальтера, Міжнарожний день рівної оплати праці, Всесвітній день бамбуку, Всесвітній день моніторингу якості води, Міжнародний день читання електронних книг, День HR-менеджера, День пам’яті загиблих мотоциклістів.

День міста – у Лубнах, Миргороді та Прилуках.

У США – День обізнаності про синдром дефіциту уваги, День обіймів відправника вітальної листівки, День поширення інформації про ВІЛ/СНІД і старіння, День пам’яті військовополонених і зниклих безвісти, День першого кохання, День поваги, День чизбургера, День козинаків з рису, у Вірменії – День астрономії, в Чилі – День незалежності, в Азербайджані – День національної музики, в Японії – День острівних мов, у Хорватії – День ВМС, у Бразилії – День телебачення.

18 вересня в церковному календарі – день пам’яті святого преподобного Євменія, єпископа Гортинського.

Іменини святкують Аркадій, Борис, Володимир, Іван, Костянтин, Михайло, Олексій, Петро, Сергій, Ірина, Софія.

Народилися

Цього дня народилися англійський критик, лексикограф і поет Семюел Джонсон, філософ, логік і мовознавець, перший ректор Харківського університету Іван Рижський, французький фізик, який здійснив дослід з маятником, що підтвердив факт добового обертання Землі, Фуко Жан Бернар Леон, український педагог і освітній діяч Іван Ничипоренко, польська актриса єврейського походження Іда Камінська, український громадський і політичний діяч Іван Вовчук, шведська й американська кіноактриса Грета Гарбо (Густаффсон), лауреат Нобелівської премії з фізики Едвін Маттісон Макміллан, українська художниця і громадська діячка, діячка правозахисного руху 60-х років в Україні Алла Горська, українська письменниця, культуролог, дочка Ліни Костенко Оксана Пахльовська, американський велогонщик Ленс Армстронг, українська легкоатлетка Олена Говорова, український співак Едуард Приступа, офіцер Повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни, Герой України Олександр Кукурба.

Події

1502 – Христофор Колумб під час четвертого плавання в Новий світ висадився на острові Коста-Рика.

1640 – у Києві розпочав роботу церковний собор, що затвердив катехізис, яким протягом століть послуговувалася православна церква.

1714 – до Лондона прибув Георг – новий король Великої Британії з династії Віндзорів.

1851 – у США вийшов перший примірник газети New York Daily Times, що подає «всі новини, варті бути надрукованими». Слово Daily (щоденний) було вилучено з назви газети через шість років. Сьогодні це медіаконгломерат, до якого входять не лише друковані видання, але й радіо- і телеканали, кабельні телемережі та інтернет-сайти.

1901 – митрополит Андрей Шептицький освятив церкву Святої Трійці в Білому Камені.

1918 – у Королівстві Іспанія засновано футбольний клуб «Валенсія».

1929 – на Запорізькому заводі «Комунар» випущено перший український комбайн.

1934 – Радянський Союз вступив до Ліги Націй і став її 59-м членом. На прийнятті СРСР особливо наполягала Французька республіка. За це рішення проголосували 38 країн, проти – три, утрималися – чотири, не брали участі в голосуванні – сім. Через п’ять років, після нападу на Фінляндію, СРСР виключили з Ліги Націй.

1941 – радянські війська знищили київські мости через Дніпро під час свого відступу під час німецько-радянської війни.

1944 – вийшла у світ книга «Шлях до рабства» Фрідріха Гаєка, яка стала однією з найвпливовіших книг століття.

1965 – острів Хортиця у Запоріжжі оголошено державним заповідником.

1973 – до ООН прийняли Федеративну Республіку Німеччину і Німецьку Демократичну Республіку.

1980 – на радянському космічному кораблі «Союз-38» уперше в космос полетів представник неєвропейської раси – темношкірий кубинець Арнальдо Тамайо Мендес.

1997 – зареєстровано домен Google.com.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus