USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

17 захисників та захисниця з Волині взяли участь в «Іграх Нескорених»

4 Червня 2024 10:40
17 ветеранів та військових з Волині взяли участь у спортивних змаганнях «Ігри Нескорених», які проходили з 31 травня по 2 червня у Києві. Загалом у змаганнях взяли участь 329 учасників, які випробували власні сили у дев’яти адаптивних видах спорту.

Як інформує Український ветеранський фонд, цьогоріч найбільш чисельна команда з Волині була за всі роки відборів. Серед учасників також була одна жінка. З усієї України заявки до участі в змаганнях подали 18 жінок.

Читати ще: Волинянин виборов золото у стрільбі із лука на змаганнях «Ігри нескорених»

«Ігри Нескорених» – щорічні міжнародні змагання для ветеранів та бійців, які отримали поранення. Уже за місяць журі оголосить список із 35 фіналістів, які пройшли до національної збірної та поїдуть на зимові гібридні «Ігри» до Канади, що пройдуть в 8-16 лютого 2025 року.

Список учасників з Волині:

Байчук Костянтин Євгенійович

Бейчук Віталій Євгенович

Гордієвич Сергій Юрійович

Копелюк Костянтин Олегович

Куришко Олександр Сергійович

Луговий Микола Володимирович

Моргун Олег Миколайович

Оксентюк Вячеслав Миколайович

Романюк Валентин Миколайович

Рубан Володимир Вікторович

Сасовський Тарас Олександрович

Сенченко Алла Миколаївна

Соколян Михайло Васильович

Солоха Павло Вікторович

Сосінський Антон Євгенійович

Чабанчук Микола Андрійович

Чигир Олег Петрович

«Головна мета «Ігор Нескорених» – повернення ветеранів до цивільного життя через спорт. Адже реабілітація після отриманих травм потребує колосальних ресурсів. Ветерани, як ніхто інші – вміють підтримувати один одного. Й ті учасники, які поїдуть на змагання за кордон, привезуть досвід, який втілюватимуть тут задля підтримки побратимів», – каже Руслана Величко-Трифонюк, очільниця Українського ветеранського фонду.

Читати ще: «Це нормально – після війни бути ненормальним», – бандерштатівцям розповіли про «Ігри нескорених»

На зимових «Іграх» у Канаді учасники змагатимуться у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus