USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.32 10.45

16 січня: події, факти, дні народження

16 Січня 2020 00:00
16 січня святкує день народження відомий луцький адвокат Вадим Матвіїв. Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його зі святом. Зичить міцного здоров’я, наснаги і впевнених перемог, легкого вирішення усіх життєвих задач, мирного неба і родинного затишку. Нехай все задумане вдається, а амбітні плани реалізовуються.

Також святкує сьогодні день народження Любов Михальчук. Тепла, життєвого позитиву, безмежної любові і море незабутніх подорожей бажають їй подруги Оля та Юля. Нехай життя буде багатим на емоції, гарні новини і хороших людей.

Любов Михальчук
Любов Михальчук
16 січня святкує день народження кохана мама та дружина Ольга Гаврилюк. Рідні вітають її та бажають, щоб серце повнилося любов'ю, життя - приємними враженнями і непідробними почуттями, а дім був сповнений сімейним затишком і теплом. Справжнього щастя в усіх його проявах.

Ольга Гаврилюк
Ольга Гаврилюк
Також сьогодні святкує найкращий тато та чоловік Василь Маркевич.

З днем народження його вітають рідні та близькі. Родина зичить йому здоров'я, мирного неба, щастя і добробуту. Надійних друзів, успішних кроків і довгих років життя у міцному родинному колі.


16 січня святкує день народження кохана дружина, любляча мама та бабуся Марія Кунакова. Щастя, любові, достатку бажають їй рідні. Хай все в житті буде на радість, затишку в домі і позитиву від людей.

Марія Кунакова
Марія Кунакова
День народження 16 січня також відзначають програміст студії «Ідейл» Олександр Гуз, генеральний директор ТзОВ «Завод будівельних конструкцій» Леонтій Іванішин, заступник головного редактора газети «Волинь-нова» Василь Уліцький та директор школи №16 Луцька Василь Троцький.

Олександр Гуз
Олександр Гуз
Леонтій Іванішин
Леонтій Іванішин
ІА Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає, щоб всі життєві негаразди обходили їх стороною, хай життя не перестає тішити гарними сюрпризами, а кожен день буде щедрим на гарні емоції.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік видання писало, як родина українців прославилася у Голлівуді. Подружжя з України Євгеній Мамут таІрина Борисова володіють невеличким музеєм анімації у штаті Массачусетс.

У 2018 році у Піддубцях відкрили оновлений будинок культури. За півтора року у процес його реконструкції вкладено чотири мільйони 800 тисяч гривень із бюджетів різних рівнів.

Два роки тому у Луцьку офіційно запрацював перший ІТ-коворкінг, де кожен охочий може орендувати комфортне робоче місце та працювати в приємній сучасній атмосфері.

У 2016 році декілька книг з особистої бібліотеки українського письменника Євгена Сверстюка передала Східноєвропейському національному університету імені Лесі України його вдова.

«Воєнну історію Волині» презентували лучанам та гостям міста у 2014 році.

Народилися:

16 січня народилися російський та український актор театру та кіно Олександр Дорошенко, український політик та управлінець, міністр транспорту в 1995-1997 та 1998-1999 роках Іван Данькевич, німецький мандрівник, який відкрив Кіліманджаро, Йоганнес Ребманн, український письменник з когорти розстріляного відродження Гордій Коцюба, диктатор Куби Фульхенсіо Батиста, український скрипаль, засновник гурту PapaDuke Василь Попадюк, український телеоператор, який працював в агенції «Рейтер» та загинув 2003 року в результаті обстрілу американським танком готелю «Палестина» у Багдаді, Тарас Процюк, екс-захисник збірної України з футболу Андрій Русол, британська супермодель Кейт Мосс.

Сталося:

1547 – Івана Грозного вінчано на царство.

1654 — у Переяслав приїхав Богдан Хмельницький (для наступного укладення союзу з Москвою).

1780 — англійський флот під командуванням адмірала Джорджа Родні переміг іспанців біля мису Сан-Вінсент і захопив Гібралтар.

1918 — Центральна Рада прийняла закон про створення української добровольчої армії.

1919 — почалася друга фаза українсько-радянської війни: Директорія УНР оголосила війну більшовицькій Росії.

1919 — більшовицький уряд України оголосив про націоналізацію цукрової промисловості.

1920 — в США набув чинності сухий закон.

1954 — місто Проскурів перейменоване у Хмельницький, а Кам'янець-Подільська область УРСР — у Хмельницьку.

1963 — уперше пілотом авіалайнера на міжнародній лінії стала жінка — англійка Івонн Поуп пілотувала авіарейс із Лондона в Дюссельдорф.

1963 — Микита Хрущов оголосив про наявність у СРСР 100-мегатонної водневої бомби.

1969 — чеський студент Ян Палах здійснив акт самоспалення в Празі на Вацлавськой площі на знак протесту проти радянського вторгнення 1968 року.

1969 — радянські космічні кораблі «Союз-4» і «Союз-5» провели першу пілотовану стиковку на орбіті Землі.

1980 — Пол Маккартні був арештований у Токіо й потрапив на 10 днів до в'язниці після того, як у нього в аеропорту в багажі знайшли півфунта марихуани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus