USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

15 років зволікань: з департаментом культури Волинської ОВА судитимуться через давні городища

Сьогодні 14:38
Ковельська окружна прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з двома позовами в інтересах Міністерства культури та інформаційної політики України. Йдеться про визнання протиправною бездіяльність департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної військової адміністрації.

Прокурори хочуть зобов’язати вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України об'єктів культурної спадщини Городища давньоруського часу Х-ХІІІ ст. Турійськ-2, розташованого на лівому березі річки Турія у межах селища Турійськ, а також Городища пізнього середньовіччя Дуліби-1 неподалік від села Дуліби. Про це інформують у прокуратурі Волині.

Прокурори з'ясували, що орган влади, попри вимоги закону «Про охорону культурної спадщини», за 15 років, які минули з часу виявлення пам'яток та занесення їх до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Волинської області, так і не виготовив облікової документації на об’єкти. А тому відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Читати ще: 2,5 гектара комунальної землі на березі Світязю віддають в оренду

Відсутність відомостей про пам’ятки археології в реєстрі не забезпечує їх належного захисту та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них, наголощують у прокуратурі.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домагатимуться зобов'язання департаменту обласної військової адміністрації вчинити усі необхідні дії задля збереження об’єктів культурної спадщини.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus