USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

15 місяців були «на нулі»: у Луцьку вшанували бійців 100-ї ОМБР

17 Червня 2024 17:14
17 червня у Палаці культури міста Луцька відбувся урочистий захід «Хоробрим Бог допомагає», присвячений приїзду 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ на Волинь після 15 місяців перебування на сході України. Жителям громади цей підрозділ більше відомий як 100-та бригада територіальної оборони Волині.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Саме вона на початку повномасштабного російського вторгнення відповідала за оборону українсько-білоруського кордону в межах Волинської області, а це понад 215 км. Бійці бригади вибудували потужну систему фортифікаційних споруд та інженерних засобів, які надійно захищають наші кордони.

Упродовж 15-ти місяців бригада безперервно перебувала на сході України – знищувала ворога на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському та Покровському напрямках. Найдовше – понад рік – тримала оборону в Серебрянському лісі, де її бійці не зробили жодного кроку назад і відбили у ворога більше 10 позицій.

За 15 місяців «на нулі» військові бригади знищили 48 ворожих танків, 118 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, 185 одиниць автомобільної та спецтехніки, 1740 окупантів назавжди залишилися на полі бою, а 4441 зазнав поранень.
Читати ще: Військовий медик та батько чотирьох дітей з Луцька рятує життя побратимів на передовій

Після приїзду бригади на відновлення у Луцьку відбулися урочистості для військовослужбовців підрозділу. У Палаці культури Луцька зібрався особовий склад, командування бригади та почесні гості. На почату заходу присутні вшанували пам’ять загиблих товаришів хвилиною мовчання.

Військовослужбовцям бригади дякували за службу народні депутати України Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов, керівники Волинської ОВА Юрій Погуляйко та Волинської обласної ради Григорій Недопад, бізнесмен-аграрій Євген Дудка, митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Найкращих бійців вони нагородили почесними грамотами та цінним подарунками.
Читати ще: Військовий медик з Луцька отримав відзнаку за оборону Бахмута

Перед військовими виступив також Луцький міський голова Ігор Поліщук. Він насамперед подякував захисникам і захисницям бригади за хоробрість, патріотизм, за те, що завдяки їм діти нашого міста та громади без страху ходять у школу та садочки, а дорослі можуть працювати і відносно мирне життя в громаді продовжується.
«Спілкуючись із представниками інших частин, завжди чую високу оцінку професійності, боєздатності, мотивованості бійців нашої 100-ї бригади, – підкреслив Ігор Поліщук. – Хочу згадати всіх Героїв, які, на жаль, повернулися додому на щиті. Вічна їм пам’ять, честь і шана. Бажаю всім вам міцного здоров’я, успіхів та якомога швидшої перемоги з якомога меншою кількістю жертв».
Кращим військовослужбовцям в/ч А 7028 Ігор Поліщук вручив Подяки Луцького міського голови. Гучними оплесками присутні зустріли повідомлення про те, що Луцька міська рада придбала для потреб 100-ї ОМБР чотири автомобілі. Ключі від них Ігор Поліщук передав командиру бригади, полковнику Руслану Ткачуку. Після цього для «іменників» відбувся святковий концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 18 Червня 2024 06:41
Боже, благаю: хай скінчиться війна! Збережи захисникам життя! Вони- України гідне майбуття!
Лучанка Показати IP 18 Червня 2024 06:49
Боже, благаю: хай скінчиться війна! Збережи захисникам життя! Вони- України гідне майбуття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus