USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

15 квартир і будинок після обстрілу непридатні для проживання. У Луцьку ремонтують пошкоджене житло та надають компенсацію постраждалим

Сьогодні 16:40
Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив актуальну інформацію щодо ліквідації наслідків обстрілу міста 26 серпня.

Він нагадав, що виділені виконкомом 14 мільйонів гривень спрямували на ремонтні роботи з усунення аварій в житловому фонді, надання матеріальної допомоги мешканцям, що опинилися в складних життєвих обставинах та оплату оренди житла відселеним власникам або квартиронаймачам, капітальний ремонт (аварійно-відновлювальні роботи) житлового будинку на проспекті Відродження, 18. Зокрема з цих коштів виділили 200 тисяч гривень сину загиблого під час обстрілу мешканця громади.

Отож, за результатами обстеження пошкодженого житла складено 95 актів.

Внаслідок атаки 15 квартир будинку на проспекті Відродження, 18 визнані непридатними для проживання до ремонту будинку. Непридатним для проживання визнаний і приватний житловий будинок по вул. Гущанській.

Над будинком на проспекті Відродження, 18 встановлено навіс для захисту від дощу, вікна на час проведення робіт закриті плівкою. Виготовляється проект на ремонт будинку.

​Мешканцям запропоновані шляхи відновлення пошкоджень:

​1. Отримання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна шляхом використання державного сервісу «єВідновлення». Скористався 1 власник.

2. Можливість усунути пошкодження самостійно та надати підтверджуючі документи на купівлю будівельних матеріалів. У такому випадку розглядається питання відшкодування вартості витрачених будматеріалів з міського бюджету. Скористалось 49 власників.

​3. Виконання робіт з відновлення пошкоджених об’єктів, замовником яких є департамент ЖКГ Луцької міської ради. Скористався 31 власник.

На встановлення та монтаж металопластикових блоків із склопакетами на безоплатній основі у рамках допомоги зі США погодилось 10 власників, а також 5 суб’єктів господарювання.

Мешканцям зруйнованого житла було запропоновано тимчасово переселитися до гуртожитку. Пропозицією скористалися мешканці 4 квартир. Решта відмовилися, оскільки переїхали до родичів. Прийнято рішення щодо відшкодування оренди житла потерпілим до моменту відновлення власних помешкань в сумі до 10 тис. грн на місяць.

Станом на 04.09.2024 прийнято 1 заяву на відшкодування оренди житла, мешканці інших квартир після отримання консультацій повідомили, що найближчим часом звернуться за оформленням відповідного відшкодування.

Постраждалим субʼєктам господарювання буде надана допомога з Фонду підтримки підприємництва Луцької міської територіальної громади.

На жаль, внаслідок ворожого обстрілу загинув житель нашої громади. З бюджету міста передбачено виділення матеріальної допомоги для сім’ї загиблого в сумі 200 тис. грн. Станом на сьогодні, прийнята заява від сина на отримання цієї допомоги.

Читати ще: Ракетна атака на Луцьк: із пошкодженого будинку на проспекті Відродження відселять щонайменше 10 квартир

Нагадаємо, 26 серпня близько 8:30 ранку сталося влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів, у результаті чого пошкоджено майно громадян та споруда. Загинув 83-річний чоловік. Кількість осіб, які отримали тілесні ушкодження, збільшилась до шістьох.

Близько 10:00 у Луцьку втретє за ранок пролунали вибухи. Були пошкоджені ще один житловий будинок і господарська будівля на околиці Луцька.

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus