USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

147 днів перебував на лікуванні: після важкої операції помер військовий з Ківерців Євгеній Солоненко

1 Лютого 2024 13:38
28 січня 2024 року після важкого та тривалого лікування обірвалося життя військового з міста Ківерці Євгенія Солоненка. Без батька залишилось двоє синів, дружина – без чоловіка, батьки – без сина.

Про це повідомили у 40 Окремій артилерійській бригаді імені Великого князя Вітовта.

Сержант Солоненко Євгеній Євгенійович, 1983 року народження, отримав над важкі поранення 04.09.2023 року під час бойових дій з військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Пролетарське Харківської області.

Народився Євгеній Солоненко в містечку Ківерці, де пройшло його дитинство. У 2010 році закінчив Волинське училище професійної підготовки працівників міліції. З початку російсько-української війни не зміг бути осторонь та у 2016 році приєднався до Збройних сил України. З листопада 2016 року проходив службу у 40-й окремій артилерійській бригаді імені Великого князя Вітовта, був на посадах водія, командира відділення, техніка батареї.

У період з 2017 по 2021 роки брав безпосередню участь у зонах АТО, ООС в Донецькій та Луганській областях. З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації мужньо захищав українську землю в Харківській області.

Євгеній проявив себе справжнім захисником України під час оборони міста Харкова, Малої Рогані, звільнення Циркунів, Слобожанського контрнаступу у вересні 2022 році та ще в багатьох місцях.

За період служби нагороджений: нагрудним знаком «За зразкову службу», медаллю «Захиснику України», почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі II ступеня», почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест».

Як повідомила дружина Олена Солоненко, Євгеній перебував на лікуванні 147 днів.

«Півтора місяці реанімації, перехід на палату, навчилися знову потрохи говорити, їсти, сидіти... зарядки і масажі, заняття з реабілітологами і ерготерапевтами... Мандрували від одного госпіталю до іншого... Я завжди вселяла віру і надію, а ти посміхався, цілував,пригортав мене і жодного разу не нарікав на свої болі, бо все могла прочитати по очах і відразу ж допомагала чи то таблетки, чи просто пригортала до себе...

Ми були з тобою,як два альпіністи, що підкорювали непосильну вершину для нас. Ти – надзвичайно сильний і терпеливий, я – яка готов на все заради тебе...

І ось майже половина шляху пройдено. Операція на головному мозку. Надзвичайно важлива та складна. На жаль, ускладнення, такого ніхто не очікував», – написала дружина у Фейсбуці.

Попрощаються з Євгенієм Солоненком у Ківерцях у п’ятницю, 2 лютого, зазначили в міській раді.

Об 11:00 кортеж з загиблим Героєм виїжджає з вул. Стефаника, що у Луцьку. Об 11:30 – зустріч біля дубка.

Маршрут: Луцька – Княгині Ольги – Соборності – Привітна, до рідної домівки.

12:00 – 12:15 – формується колона, піша хода до Свято – Покровського собору.

Маршрут: Привітна – Соборності – Грушевського – Луцька – Романа Шухевича – Залізнична – Літописна – Незалежності – Шевченка до Свято – Покровського собору.

Від собору піша хода до перехрестя вул. Пилипа Орлика.

Поховають Героя на Алеї Слави міського кладовища.

Жителів громади просять гідно зустріти та віддати свою останню шану Євгенію Солоненку, який мужньо боронив кордони нашої держави.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття родині Героя. Вічна пам’ять, честь та незгасна слава!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus