USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

11 балканських країн погодили декларацію на підтримку України

22 Серпня 2023 15:13
Одинадцять лідерів балканських країн, включаючи Грецію, прийняли Афінську декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Про це стало відомо після неформальної вечері, організованої 21 серпня прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом повідомляє видання The Greek Herald, передає УНН.

Як зазначає видання, після вечері 11 лідерів оприлюднили Афінську декларацію, яка починається словами «Вторгнення росії в Україну є поворотним моментом для Європи, що створює новий рівень усвідомлення спільних принципів, єдності та спільного майбутнього в рамках ЄС».

«Це критичний час для безпеки, миру і стабільності нашого європейського континенту», – заявили лідери.

У заяві Західні Балкани, Україна і Республіка Молдова окреслені як географічно близькі держави-члени ЄС зі «спільною європейською спадщиною, історією і майбутнім, визначеним спільними можливостями і викликами».

Читати ще: Країни Балтії приєдналися до декларації G7 на підтримку України

Зазначається, що заява Афінської декларації є новим проявом того, що балканські лідери, включаючи Грецію, «перед обличчям російської агресії» висловили «підтримку незалежності України».

Лідери висловили підтримку і вдячність президенту України Володимиру Зеленському, який також був присутній на неформальній зустрічі в понеділок в Афінах.

Також напередодні Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. У ній йдеться, зокрема, що Греція підтримує вступ України в НАТО, коли будуть виконані умови Вільнюського саміту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Серпня 2023 05:33
застряглий на кремлівському троні та люто ненавидячий капіталістів комуняк зумів ввести в оману лідерів демократичного світу.. Порівняно з ним покійний Бен Ладен може здатись хлопченям з брудною попкою..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus