USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

$100 за авто: судять волинського прикордонника

9 Липня 2024 18:42
Волинського прикордонника та двох його знайомих виправдали в хабарній справі. У 2021-му чоловік був керівником прикордонного оперативно-розшукового підрозділу з дислокацією в Ратному.

Заяву на прикордонника написав його знайомий. Мовляв, цікавився, як ввезти в Україну через пункт пропуску «Доманове» автівку на іноземній реєстрації. Прикордонник звів його з чоловіком, який нібито надавав платні консультації від польської фірми. Його помічник брав 100 доларів із машини, яку допомагав перегнати й оформити документи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Євробляхи оформлювали як автівки особистого користування в митному режимі «Тимчасове ввезення» на один рік. Для цього підшуковували іноземних громадян, на яких можна було б оформити автомобілі.

«Залучивши посередників та діючи із ними за передньою змовою, висловив вимогу та отримав неправомірну вигоду в загальній сумі 4200 доларів за безперешкодне ввезення в пункті пропуску «Доманове» та оформлення автомобілів на іноземній реєстрації в митному режимі тимчасового ввезення до одного року без відповідних на те підстав з порушенням встановленого законодавством порядку», – вказано в матеріалах справи.

Читати ще: Хабарна справа на трьох? Волинського прикордонника виправдали в суді

У суді свідок із митниці підтвердив законність ввезення євроблях на рік. Ба більше, заявник розповів, що безпосередньо прикордоннику грошей не давав.

Ратнівський суд дійшов висновку, що прикордонник не міг впливати на митне оформлення машин, бо не мав до того стосунку в силу свого службового становища.

Після того, як усіх трьох виправдали, з Офісу Генпрокурора подали апеляцію. От тільки засідання по суті не відбуваються. То в січні збиралися без результату, то в липні засідання вкотре перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 9 Липня 2024 21:05
Там тисячі машин заїхали і нікого не посадили,мільйони доларів зняли і все добре в них

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus