USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

10 травня: дні народження, події, факти

10 Травня 2017 00:00
10 травня день народження відзначає найкращий чоловік і син, супервайзер ТМ "Лукас" Богдан Дмитрук (на головному фото). Рідні та друзі бажають йому щоденних успіхів, оптимізму та сімейної злагоди.

Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження лікаря відділення торакальної хірургії Дмитра Титова та лікаря диспансерного відділення Валентину Жолоб. Міцного здоров'я, добробуту, вірних друзів та лише гарних новин!

Дружна сім'я 5-Б класу Луцької гімназії №18 вітає класного керівника і найкращу вчительку Валентину Козак з днем народження! Нехай чудовими історіями та щасливими спогадами буде наповнене Ваше життя, нехай Ваше серце сяє промінями радості, нехай душа співає, а доля дарує великі можливості для досягнення заповітних мрій.
Валентина Козак
Валентина Козак
День народження сьогодні святкує й візажист Beauty Center Bomond Наталія Коронюк. Нехай кожен день був наповнений красою, добром і позитивом.
Наталія Коронюк
Наталія Коронюк
10 травня іменини за православним календарем святкують Микола, Іван, Павло, Семен, Петро, Сергій, Степан та Анастасія.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік виповнилося 211 років з дня народження видатного художника-портретиста польського походження родом з Великої Волині Яна Ксаверія Каневського.

У 2015 році «Резус Блюз» виступив із новою вокалісткою. У Луцьку презентували новий музичний проект – хлопці з «Резус Блюз» виступили разом із новою вокалісткою Інною Кириченко.

Як лучани підкорювали мур замку Любарта Волинські Новини писали у 2014 році. Тоді усіх охочі мали можливість спробувати себе у непростій ролі альпініста.

У 2013 році на Волині знайшли забуту братську могилу. Останки одного із солдат вдалося ідентифікувати, таким чином сім’я з Росії через 68 років дізналась, що трапилось з їх дідом.

Глянути на Україну з висоти пташиного польоту, читачі видання мали можливість у 2012 році. Одеський фотограф Юрій Литвиненко оприлюднив в інтернеті унікальні фото.

А 10 травня 2010-го на Театральному майдані облцентру Волині «вишили» слово «Луцьк».

Цього дня 2009 року в Луцьку влаштували благодійний флешмоб – одночасно в небо випустили півтори сотні кульок.

Народилися:

10 травня також народилися французький поет і композитор, автор «Марсельєзи» Клод Руже де Лілль, американський актор, убивця президента Лінкольна Джон Бут, англійський лорд, сер, відомий яхтсмен, засновник чайної компанії «Ліптон» Томас Ліптон, засновник французької кінокомпанії Gaumont – першої у світі кіностудії Леон Гомон, американський кінопродюсер, творець «Віднесених вітром» Девід Селзнік, французький та американський режисер українсько-єврейського походження Анатоль Литвак, азербайджанський і радянський політичний і державний діяч, президент Азербайджану у 1993-2003 роках Гейдар Алієв, український і радянський інженер, творець ракетної техніки Володимир Січовий, актор, кінорежисер Борис Яшин («Дев'ять днів одного року», «Борги наші»), український радянський актор Леонід Бакштаєв (ролі другого плану у фільмах «Бумбараш», «Ати-бати, йшли солдати», «Убити шакала»), український радіожурналіст, публіцист Емма Бабчук, український політик Ігор Кріль, канадська супермодель Лінда Євангеліста, український підприємець, президент ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем» Ігор Литовченко, український політик і підприємець Ігор Тарасюк.

Сталося:

1503 – Христофор Колумб відкрив Кайманові острови.

1844 – столиця Канади перенесена з Кінгстона до Монреаля.

1913 – перший політ літака С-9 («Великий Балтійський», або «Гранд») конструктора Ігоря Сікорського.

1919 – у Москві на Московсько-Казанській залізниці проведено перший масовий комуністичний суботник.

1933 – демонстративне спалення книжок націонал-соціалістичними студентами та есесівцями у Берліні, що поклало початок масовому знищенню літератури, неприйнятної для німецького духу.

1940 – Вінстон Черчілль став прем'єр-міністром Великої Британії, змінивши на посаді Невілла Чемберлена, який відзначався політикою умиротворення гітлерівської Німеччини та був змушений піти у відставку після військових невдач Британії.

1941 – німецький реактивний винищувач «Мессершмітт» Me-163 вперше подолав рубіж швидкості 1000 кілометрів за годину. Точна швидкість літака становила 1003,9 кіллметра за годину. Рекорд протримався до 1947 року.

1956 – в СРСР скасована плата за навчання у старших класах середніх шкіл.

1967 – розрив СРСР дипломатичних відносин з Ізраїлем

1972 – Петра Шелеста звільнили з посади першого секретаря ЦК КП України «у зв'язку з переведенням на іншу роботу» – заступником голови Ради Міністрів СРСР. Насправді – через підвищення національної самоідентифікації УРСР.

1978 – в Одесі почалися зйомки фільму «Місце зустрічі змінити не можна».

1981 – у другому турі президентських виборів у Франції переміг лідер соціалістів Франсуа Міттеран.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus