USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

10 хвилин з моменту виклику: затвердили норматив прибуття екстреної медичної допомоги

16 Грудня 2020 18:31
Кабінет Міністрів схвалив постанову, якою затверджується норматив прибуття бригад екстреної медичної допомоги на місце події.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було схвалено на засіданні уряду.

Так згідно проєкту постанови, що оприлюднений на сайті Кабінету Міністрів, звернення до екстреної меддопомоги поділяються в залежності від стану пацієнта на критичні, екстерні, не екстрені, непрофільні.

Так, норматив прибуття екстреної меддопомоги за критичними викликами мають становити 10 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера. З огляду на обставини, які не залежать від організації екстреної меддопомоги (дорожній рух, метеорологічні, погодні умови, епідситуація тощо), допускається перевищення цього нормативу не більше, ніж у 25% випадків.

За екстреними викликами норматив прибуття швидкої становить 20 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера. З огляду на обставини, які не залежать від організації екстреної меддопомоги допускається перевищення цього нормативу не більше, ніж у 15% випадків.

У випадку неекстрених випадків диспетчер може порекомендувати пацієнту звернутися до первинної ланки або до найближчого відділення екстреної меддопомоги. У разі відсутності такої можливості до пацієнта може бути направлена бригада швидкої, яка не виконує критичні чи екстрені виклики.

Непрофільні звернення до екстреної меддопомоги будуть перенаправляти на первинну ланку, або пацієнту буде надаватися дистанційна консультація.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Справедливий Показати IP 16 Грудня 2020 20:41
Легше за все видати постанову в якій затвердити будь-що та будь-де, для цього в кабміні сидять тисячі трударів, але виконати затверджене це вже не панське діло.До затверджувальників нормативів одне питання , а де ж дороги?
123 Показати IP 17 Грудня 2020 09:17
після коронавірусу людина почала задихатися (погана оксигінація). Позвонив на швидку там оператор повідомив що вони не приїдуть. Якщо вас виписали з лікарні то вони вас вилікували. така відповідь оператора швидкої. вони навіть не намагаються допомогти а про те щоб зберегти життя мова навіть не йде. побажання рехворматорам щоб вас лікували тільки такі лікарі і виїжала до вас тільки така швидка допомога. не хворійте люди бо вас ніхто не збереже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus