USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

В Україні злетять ціни на книги, серед причин – вимкнення світла

Сьогодні 10:35
У 2025 році ціни на книги в Україні може зрости щонайменше на 20–30%.

Такий прогноз зробив в інтервʼю виданню Forbes генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов.

Зазначається, що за останніх три роки ціна книги зросла приблизно на 50%. Найбільше зростання було зафіксовано у 2023 році, проте через падіння купівельної спроможності населення ціна зафіксувалася.

За словами Круглова, найбільше на ціну книг впливає вартість поліграфічних послуг, а вона сильно зросла. Ще одним фактором є відключення електроенергії. Через це багато друкарень вимушені використовувати генератори.

Читати ще: США виділили кошти на друк 3 млн підручників для українських школярів

«Коли почалися відключення, ми купили майже всім працівникам зарядні станції. Наші системні адміністратори зробили пристрої, які підключаються до автомобільного акумулятора, щоб можна було працювати, коли електрики немає по 6-7 годин», – пояснює Віктор Круглов.

Таким чином витрати видавництва на досягнення енергетичної автономності сягнули мільйонів, зауважив він.

Як інформували, 23 травня російські загарбники завдали удару по Харкову. Атака прийшлася по типографії «Фактор-Друк», яка є одним з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі. Там друкуються книжки практично усіх видавництв країни.

Відомо, що тоді загинули семеро співробітників підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus