USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.55

У Москві задушили розробника вакцини «Супутник V», який отримав нагороду від Путіна

3 Березня 2023 17:29
У Москві під час сварки вбито вченого Андрія Ботікова – одного з розробників вакцини від коронавірусу «Спутник V».

Про це повідомляє РБК.

За даними видання, вбивство сталося під час сварки з гостем Ботікова. Той задушив вченого. Вбивство сталося у квартирі Ботікова на вулиці Рогова на північному заході Москви.

Старший помічник керівника столичного главку Слідчого комітету Юлія Іванова повідомила, що «29-річний парубок посварився з господарем і задушив його ременем». Він був затриманий і під час допиту визнав свою провину. За даними СК, раніше затриманий притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкий злочин. Тепер йому загрожує 15 років ув’язнення.

Ботіков працював старшим науковим співробітником у Науково-дослідному центрі епідеміології та мікробіології імені Гамалії. Саме ця наукова установа до серпня 2020 року розробила вакцину від COVID-19 «Супутник V. Ботіков – співавтор патенту на вакцину. Він був серед тих учених, які отримали від Путіна нагороду за створення препарату. У червні 2021 року його ім’я було згадано в указі Володимира Путіна про нагородження, йому було вручено орден «За заслуги перед Отечеством» ІІ ступеня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP 3 Березня 2023 19:09
Вася Рогов молодець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus