USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Горохові вісім переселенців від початку повномасштабного вторгнення проживають у дитсадку

8 Листопада 2023 22:09
Вісім переселенців від початку повномасштабної війни проживають в одному з закладів дошкільної освіти Горохова. Максимальна кількість переселенців, які одночасно розміщувались у дитсадку – 30 людей.

Про це розповіла Суспільному директорка дитсадка Інна Гайда.

Заклад – це не найкраще місце для комфортного перебування, але люди були відносно в безпеці, було де прилягти, чим накритись, перекусити, помитися, каже директорка дитсадка.
Внутрішньо переміщених українців розмістили у двох групах дитячого садка, ще в закладі дошкільної освіти працює п’ять груп, які відвідують 90 дітей, каже вихователька Ніна Карпук. З її слів, за цей час навчились взаємодіяти та один одному не заважати. На свята, які відбуваються в дошкільному навчальних закладів, запрошують переселенців, які нині тут живуть.
Юлія Степаненко – переселенка з Краматорська. Через постійні обстріли, відсутність зв’язку і світла разом з двома доньками та мамою у квітні минулого року залишила рідне місто. Нині жінка з родиною мешкає у дитячому садочку в Горохові.
Читати ще: Українські символи та пейзаж: у селі на Волині переселенці розмалювалювали зупинку

Старша донька Марія навчається онлайн в двадцять першій Краматорській школі. Мама жінки Світлана вчить українську мову.
В сусідніх кімнатах мешкають шестирічна Ангеліна з мамою Ілоною. Жінка розповідає: приїхали з Очакова, зараз місто щодня під ворожими обстрілами. Донька у вересні пішла в перший клас місцевої школи. Повертатися в Очаків поки не планують, бо житло зруйноване.
«І РСЗВ ми бачили, і ракети попадали, ми з нею все це бачили. В ямі ховалися, спускалися. Кожен день РСЗВ, а це ж без тривоги. Снаряди летять і не знаєш, коли воно прилетить і куди. Як ракета, то сирену дадуть, ти можеш сховатися, і в тебе п’ять-десять хвилин ще є», – розповідає жінка.

Усього в Горохівській громаді проживають 346 внутрішньо переміщених осіб, розповіла начальниця міського відділу соціального захисту Віра Іванюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus