USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Сутички між військовими та тисячі мітингувальників: у Венесуелі – путч

30 Квітня 2019 19:02
У столиці Венесуели лунають звуки стрілянини. Йдеться про район військової авіабази в Каракасі, де лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про фінальну стадію повалення режиму Ніколаса Мадуро.

Наразі на вулиці вийшла велика кількість протестувальників. Серед них є військові. На оприлюдненому відео, яке зняв невідомий автор на вулицях столиці, одні військові беруть під контроль зброю та техніку інших, передає ТСН.


Леопольдо Лопес, який був заарештований за проведення антиурядових протестів 2014 року, був звільнений. Він оголосив, що патріотично налаштовані військові на боці протестувальників. "Це момент усіх венесуельців, тих, хто перебуває в уніформі, і тих, хто цього не робить", - сказав опозиціонер.

Уже є міжнародна реакція. Державний секретар США Майк Помпео заявив, що тимчасовий президент Хуан Гуайдо оголосив про початок операції "Лібертад". "Уряд США повністю підтримує венесуельський народ у своєму прагненні до свободи і демократії. Демократію не можна перемогти», - написав він у Twitter.

Своєю чергою, посольство РФ у країні не вводить додаткових заходів безпеки. Дипломатична установа працює у звичайному режимі. Глава комітету з міжнародних питань Держдуми Росії Леонід Слуцький заявив, що Москва не підтримає повалення режиму.

При цьому глава МЗС Венесуели Хорхе Арреаза у Twitter гостро відреагував на ситуацію в столиці. Він засудив "колумбійський уряд за нову спробу перевороту у Венесуелі". "Ми засуджуємо перед міжнародним співтовариством підтримку колумбійського уряду нової спроби державного перевороту у Венесуелі. Всі неконституційні дії останніх місяців у Венесуелі були заплановані з Вашингтона і Боготи", - написав урядовець.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Квітня 2019 20:27
Украіна 02.2014

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus