USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Сутички з поліцією та заблоковані дороги: у Варшаві пройшов Марш незалежності

11 Листопада 2020 20:02
У Варшаві відбулися зіткнення учасників традиційного щорічного Маршу незалежності з поліцією.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на TVN24.

Марш незалежності щорічної організовують 11 листопада представники націоналістичних і ультраправих організацій з нагоди відзначення в цей день Дня незалежності Польщі.

Цього року через коронавірусні обмеження, в тому числі заборону на масові зібрання, передбачалося, що учасники будуть пересуватися на авто, але до них також приєдналася велика група піших людей з прапорами Польщі, фаєрами і петардами, які пішки йшли від центру міста до Національного стадіону на правому березі Вісли.
Під час маршу, недалеко від Понятовського моста, учасники запустили кілька петард у вікно квартири, де висів райдужний прапор. У квартирі виникла пожежа.
Пізніше біля Національного музею група людей намагалася прорватися через встановлені поліцією бар’єри, правоохоронці відповіли перцевим газом.
Представник мерії Варшави Кароліна Галецька підтвердила, що були зіткнення з поліцією і небезпечні ситуації. Вона підкреслила, що в цій ситуації правоохоронні органи і поліція мають право діяти, і їх роль – наведення порядку.

«Місто абсолютно законно діє, тому що це незаконні збори», – зазначила вона.

У МВС пізніше заявили, що в сутичках постраждали декілька поліцейських.

В останні роки під час Маршу незалежності в Варшаві регулярно трапляються сутички учасників з поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
а Показати IP 11 Листопада 2020 21:51
"Это жажда полной свободы и демократии, жажда быть частью свободных нравов..."Эти большие протесты, которых раньше ПОЛЬША не видела, являются очень важным шагом в формировании гражданского общества, которое хочет настоящей свободы, независимости и настоящей демократии и верховенства права
30 сребреников до а Показати IP 12 Листопада 2020 06:10
А правда, что им всем Путин платит? От наши не дураки бесплатно майданить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus