USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Шпигуноманія покликана посіяти паніку. Волиняни мають пам'ятати, що мітки – не для ведення боїв

1 Березня 2022 15:00
Українці масово ловлять людей, які ставлять мітки на дорогах, біля інфраструктурних об’єктів. Насправді такі дії спрямовані на те, щоби посіяти паніку серед населення, додати відчуття тривоги і дезорієнтувати, що, певна річ, ворогу на користь.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович ще під час брифінгу 27 лютого повідомив, що сучасна бойова техніка і авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах та дорогах, а за допомогою інших технічних засобів. Натомість на меті у ворога – зробити так, щоб населення почало панікувати.

«Ця практика спрямована на те, щоб породити в нас шпигуноманію. Українські спецслужби і військові просять населення припинити полювання на відьом, не намагатися затримувати підозрілих осіб силоміць, а повідомляти поліцію, Службу безпеки або військових про місцезнаходження осіб, яких ви підозрюєте, і вони будуть діяти згідно із протоколом», – наголосив позаштатний радник керівника Офісу Президента.

Читати ще: Арестович розвіяв міф: «Сучаснабойова техніка і авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах і дорогах»

В Україні, до слова, фіксують випадки, коли за цим заняттям ловлять навіть дітей.
Проте спецслужби переконують, що Росія запустила «мітчиків» для того, щоб наганяти страх, створювати конфлікти, породжувати параною.

Водночас варто пам’ятати: наразі Україна перебуває в умовах воєнного стану. А за нанесення міток порушникам загрожує до 15 років позбавлення волі – за держзраду.

Нанесення міток – це не єдиний дестабілізаційний напрямок, за яким активно працює ворожа пропаганда. Таких панічних повідомлень більш ніж достатньо, особливо у соцмережах. Приміром, окупанти почали поширювати цинічні фейки про «мінування складів з аміаком». Також у соцмережах активно розповсюджували інформацію, що нібито «цієї ночі Луцьк і Рівне обстріляють з Білорусі Градами», хоча дальність їх дії – не більше 40 км.

Читати ще: На Волині кордон не порушено. Просять не поширювати фейки

Тому закликаємо волинян не піддаватися паніці, вірити у наші ЗСУ і повідомляти компетентні служби про різні підозрілі випадки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus