USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Шахраї блокують iPhone українців і вимагають викуп: як працює схема

9 Березня 2021 14:38
В Україні шахраї обманом просять продавців iPhone ввести свої облікові дані, а потім блокують телефони і вимагають викуп.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Одна із жертв продавала iPhone X через відомий сайт безкоштовних оголошень. На неї вийшла «покупчиня», поцікавилася ціною. А потім розповіла історію, що колись мала такий гаджет, тільки 7 моделі. Але реєструвала його в Польщі та потім розбила.

Мовляв, ось біда, тепер її обліковий запис від того телефону підходить не до всіх моделей. «Просто у чоловіка на пристрої XS вона працює, а на інших телефонах крутить завантаження і не заходить», – поскаржилася шахрайка.

І попросила перевірити, чи завантажиться її обліковий запис на пристрої Інни. Якщо так, то вона нібито готова відразу купити iPhone. Для цього зловмисниця надіслала свій пароль та id-адресу.

Інна, нічого не підозрюючи, ввела чужі дані на своєму телефоні. І на прохання навіть відправила їй фото, мовляв, усе гаразд. Але яке ж було здивування дівчини, коли тон співрозмовниці відразу змінився.

«Загалом дивіться, ми змінили пароль від iCloud. Якщо ви не викупите пароль, то пристрій буде заблоковано і стане шматком пластика», – повідомили дівчині. І назвали суму викупу – 1050 грн. Це 10% від ціни, яку хотіла отримати Інна за свій телефон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 9 Березня 2021 19:08
Якою треба бути тпхою щоб на таке повестися!
Олег Показати IP 10 Березня 2021 16:56
Просто розумні люди айфонів не купляють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus