USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

«Незламні спортсмени»: у ВНУ відбувся захід за програмою рухової активності

19 Червня 2024 23:00
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбувся захід за програмою рухової активності МАТР під назвою «Незламні спортсмени» Спеціальної Олімпіади України. Захід розпочався з виконання Гімну України. Окрім цього, присутнім презентували декілька номерів.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики вишу.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулася проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Вона висловила подяку організаторам і присутнім за такі важливі ініціативи.

«Завдяки таким заходам ми розуміємо, як багато нам ще потрібно зробити в напрямі інклюзії. Дуже приємно, що сьогодні ми побачили і хореографічні та вокальні номери, і спортивні естафети. На заході присутні наші студенти, для яких це практичний досвід. Зичу всім приємних емоцій», – резюмувала проректорка.
Читати ще: ВНУ посилить співпрацю із футзальним клубом «Любарт»

Привітав учасників змагань і декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Василь Пантік. До заходу доєдналися представники професорсько-викладацького складу та здобувачі освіти.
Програма розвитку рухової активності (MATP «Моtor activity training program») призначена для спортсменів із глибокими серйозними відхиленнями в розумовому розвитку, які не можуть брати участь в офіційних спортивних змаганнях Спеціальних Олімпіад через низький рівень навичок чи функціональних можливостей.

Читати ще: У ВНУ підбили підсумки літньої математичної школи

Програма MATP була створена для підготовки спортсменів із глибокими відхиленнями в розумовому та фізичному розвитку до спортивних дій, що відповідають їхньому рівню здібностей. До цієї категорії належать спортсмени, які через свої фізичні, розумові чи емоційні відхилення потребують особливих спеціалізованих тренувальних програм.
MATP – унікальна, заснована на спорті програма, яка не виключає жодного спортсмена. Мета програми МАТР – надати спортсменам можливості для тренувань і формування навичок, що потрібні для участі в офіційних спортивних змаганнях Спеціальних Олімпіад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus