USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Майже 5000 засуджених погодилися піти на фронт, – Мін'юст

17 Травня 2024 17:32
В Україні майже 5000 ув’язнених погодилися піти на фронт в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний закон буде ухвалений.

Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв’ю Главкому.

За її словами, у квітні серед ув’язнених провели опитування, де запитали, потрібно ухвалювати закон про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на військову службу. Близько 4500 засуджених відповіли «так».

Заступниця міністра зазначила, що не опитували в’язнів за статтями Кримінального кодексу, частина з яких не підпадає під мобілізацію. Також до уваги не брався їхній стан здоров’я. При цьому відкинули близько 4000 засуджених, у яких діагностовано суспільно небезпечні хвороби на кшталт ВІЛ, гепатит, туберкульоз.

Читати ще: Скільки засуджених можуть мобілізувати

Станом на 15 травня в українських колоніях перебував 27471 засуджений, у тому числі 1538 жінок.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію деяких категорій засуджених. Заборонено мобілізуватися окремим категоріям засуджених, зокрема топкорупціонерам, засудженим за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus