USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.70
  • PLN 10.25 10.50

Майно братів Медведчука та Козака на майже 400 мільйонів передали державі

Сьогодні 12:18
Нову партію майна братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн передали в управління державі.

Про це інформує Служба безпеки України.

Суд арештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Йдеться про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. Серед них – завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Загальна вартість заблокованого майна становить майже 400 млн грн.

Відповідні активи передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. м² нерухомості та більше 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Наприкінці червня на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб наклали арешт.

Читати ще: Тил Медведчука: «агробарон» допомагає куму Путіна вести його бізнес в Україні, – ЗМІ

«Зокрема, у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись, що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 млн доларів США. На свою матір він переоформив 4 квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га. Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб», – зазначили в ДБР.

Детальний перелік арештованого майна дивіться тут.

Братів Медведчука і Козака підозрюють в ухиленні від сплати понад 75 млн грн податків

Нещодавно стало відомо, що Сергія Медведчука та Богдана Козака – братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака – підозрюють в ухиленні від сплати понад 75 млн грн податків. За даними слідства, Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років. Йдеться про умисно виведені в тінь мільйони гривень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

Читати ще: Медведчук створив рух «Другая Украина» і бере туди держзрадників та пропагандистів

Відтак Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно оголосили підозру в ухиленні від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (ч. 3 ст. 212 ККУ).

Потім за матеріалами Служби безпеки та Державного бюро розслідувань відбувся перший арешт майна підозрюваних на понад 200 млн грн.

Наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

У системі Prozorro.Продажі відбувся аукціон з продажу арештованих баггі і квадроцикла, які належали колишньому народному депутату від забороненої «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку. Покупці погодилися заплатити за квадроцикл й баггі майже 1 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus