USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Чи будуть на Волині масово вакцинувати від COVID-19 дітей та підлітків

8 Вересня 2021 09:13
Віднедавна на території країни та області вакцинуватися від COVID-19 дозволили молодим людям від 17 років. Чи створюватимуть у найближчій перспективі пункти щеплень проти коронавірусу для дітей та підлітків на базі луцьких поліклінік?

Про це розмовляли під час брифінгу з протидії COVID-19 та реалізації в області вакцинальної кампанії.

Як повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, станом на сьогодні на території області не проводять масових щеплень від COVID-19 дітям та підліткам до 18 років.

«Тому потреби створювати пункти вакцинації на базі дитячої поліклініки немає. Питання розглянуть, як тільки надійде завдання вакцинувати дітей з 12 років або ж молодших», – зазначила посадовиця.

Вона зауважила, що станом на сьогодні на Волині працюють 87 пунктів для безоплатного та добровільного щеплення, 35 мобільних бригад та 9 центрів для вакцинації, є всі види вакцин.

Натомість головна санітарна лікарка області Наталія Янко наголосила, що вакцинація залишається найбільш дієвим інструментом запобігання нових випадків захворюваності й летальних випадків від COVID-19.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що на Волині лабораторно підтвердили 47 випадків COVID-19 штаму «Дельта». Серед хворих – жителі різних адміністративних територій віком від 17 днів до 71 року.

Нагадаємо,Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом від 17 липня 2021 затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики щодо можливості вакцинації дітей віком від 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років звертаються до педіатра або сімейного лікаря дитини.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Махно Показати IP 8 Вересня 2021 09:41
Короновірусу не має. Є тільки ГРВІ і надута паніка. Не коліть себе, заспокойтесь. Все літо проходили без масок і без прививок і нічого не сталось.
Читач до Махно Показати IP 8 Вересня 2021 13:20
За такі повідомлення в Ізраїлі карають позбавленням волі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus