USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

«Чорна п'ятниця»: як магазини дурять споживачів фейковими знижками

26 Листопада 2019 12:11
Вже цього тижня настане день масштабних розпродажів та знижок – так звана «Чорна п’ятниця». Величезні знижки та спокусливі акції українцям обіцяють вже місяць. Втім, далеко не усі продавці готові надавати знижки на товар чесно.

Журналісти проекту «Гроші» пішли у рейд торговельними центрами, аби перевірити, наскільки чесними там будуть знижки до «Чорної п’ятниці».

Так, в одному зі столичних магазинів одягу журналісти знайшли перебиті цінники. Зідравши новий цінник товару зі «знижкою» кореспондент знайшла старий, де ціна значно нижча. Виявляється, практика не зниження, а навпаки – завищення цін, вже стала традиційною.

Під Чорну п’ятницю на вітрини виносять увесь неліквід. З товару, який рік пролежав на складі, здмухують пил, та пишуть на цінних заповітну цифру: мінус п’ятдесят відсотків.

Перша порада, яку журналісти дають споживачам: не полінуватись та перевірити, чи немає у товару старого цінника. В іншому бутіку ціну на товар спеціально підняли, аби прописати йому величезну знижку в 70%. Продавці знають: відсоток знижок має просто шокувати, а тому піднімають його усіма правдами і неправдами. Споживачаам радять не дивитись на відсотки, а брати до уваги лише саму ціну.

Справжній ажіотаж в ці дні починається у магазинах техніки. Продавці заманюють покупців подарунками та фейковими знижками. Крім того, техніка старіє дуже швидко, і під соусом суперзнижки споживачу можуть впарити звичайний мотлох.

Журналісти радять перевіряти ціни на техніку в інтернеті. Крім того, споживачам порадили утримуватись від покупок на емоціях. Краще підходити до шопінгу відповідально, і купляти у «Чорну п’ятницю» дорогі та цінні речі.

Детальніше – у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
999 Показати IP 26 Листопада 2019 13:02
День так званий "Чорна п"ятниця", це для громадян, які ще не мають інтернету або погано обізнанні в пропагадні цього "піар-явища". Це явище прийшло до нас в Україну з Америки та Європи задля того, щоб за рахунок української бідоти нашим вже українським підприємцям-спекулянтам ще більше поповнити свої кішені.
Вася Показати IP 26 Листопада 2019 13:11
Ага дурять. А як дурять депутати чиновники олігархи, і сам засновник Гроші в якого квартир колекція. Так що влада винна бо вона дає приклад!!! І в нашій країні немає можливості для бізнесу малого тому і мусять дурити
Дьодік Показати IP 26 Листопада 2019 13:26
Українське на\бал*во, а не людська "чорна п'чтниця". Знаю це давно і не ведусь.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2019 13:42
А чому на цих підприємців не відкриють кримінальну справу?Це ж шахраї!!!Чи це настільки подобається людям,що вони сприймають все за розпродаж.
Корiнний лучанин Показати IP 26 Листопада 2019 14:33
Не " пил" ,а " порох" . Для вас що, " закон про сову"- не закон?.
сірошка Показати IP 26 Листопада 2019 15:35
не чорна,а афроамериканська!
Re: Показати IP 28 Листопада 2019 17:29
Краще б самі вийшли з офісу і пішли проаналізувати ринок торгівлі у Луцьку, а ніж писати про чужу пророблену роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus