USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Чому вугор настільки популярний, смачний та дорогий?*

14 Вересня 2022 20:12
Якщо ви побуваєте в будь-якому ресторанчику азіатської кухні, то в меню обов’язково має бути щось із вугра. І це не дивно, тому що цей продукт мега корисний та смачний. А більш детально про цю унікальну рибу поговоримо в статті. Поки ж читаєте, можете замовити доставку суші в Луцьку від перевіреної компанії Пронто Піца.

Вугор має певні особливості. У цієї унікальної риби зябра влаштовані таким чином, що вугор може довгий час знаходитись не у воді. Завдяки цьому є можливість переміщатись по вологій травичці. Таким чином, вугор переходить з однієї водойми в іншу. Доволі довгий проміжок часу вчені не могли зрозуміти, як саме ця риба розмножується.

Вугор не поширений по всьому світу, що звичайно впливає на його вартість. Виловлюють біля берегів Китаю, Тайваню та Японії. Споживання риби з роками зовсім не зменшується, а навпаки, через що популяція вугра різко знижується. У Японії, до прикладу, змогли створити особливі ферми, де можливо розводити вугра.

За які якості вугор став таким популярним у світі?

Найголовніші переваги особливої риби в її користі. У м’ясі знаходиться велика кількість жирних кислот від Омега 3 та Омега 6. Крім цього в складі велика частка таких вітамінів, як В, D та А, ще й Е.

Якщо періодично вживати страви з вугра, то це допоможе суттєво зміцнити судини. Таким чином укріплюються стінки, а також вони стануть більш еластичними.

Японці давно оцінили всю користь від приготування такої страви. І почали поєднувати ніжне м’ясо вугра з рисом та локшиною. Тобто часто можна зустріти смачні суші, локшину чи суп, де буде такий неймовірно корисний інгредієнт.

Як саме вугор готують у Японії?

Спочатку рибу обсмажують на сковорідці. Щоби зробити м’ясо більш соковитим та ніжним, його потрібно пропарити завдяки водяній бані. А вже після такої термічної обробки, залишається замаринувати в особливому маринаді та закоптити.

Звичайно, за століття розвитку японського кулінарного мистецтва, японцями було продумано багато деталей, як краще всього приготувати вугра. Наприклад, під час смаження на відкритому вогні, з риби капає жир на вогонь, після чого він починає диміти та просочує рибу копченим запахом. Особливого смаку додає обсмаження з використанням соусу унагі, який має одночасно солоний та солодкий смаки.

Ще одна перевага угра це те що в ньому не має кісток, окрім як хребта. Тому його стали часто готувати європейці. Для того щоби спробувати спражні смачні страви з вугра, рекомендується замовляти їх у чудовому місці – ресторан Пронто Піца.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міноги не вугрі, але Показати IP 15 Вересня 2022 02:43
Англійський король Генрі І помер від того що об'ївся міног :D вони йому були страшно смачні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus