USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «Зоряну ніч» Ван Гога перетворили на світлову інсталяцію
Сербські художники Іванна Єлич і Павле Петрович створили світлову інсталяцію, надихаючись знаменитим полотном Вінсента ван Гога «Зоряна ніч».

Робота виставляється на мосту над каналом у центрі столиці Нідерландів – Амстердамі, розповідає Укрінформ.

Вона бере участь у фестивалі Amsterdam Light Festival, який триває до 20 січня.

Щоб відтворити фрагмент зоряного неба ван Гога, автори використали 1400 світлодіодних ламп. Цією роботою архітектора Іванна Єлич та інженер Павле Петрович прагли торкнутися проблеми надлишку світла та його негативного впливу у великих містах.

“Якою б виразною не була зоряна ніч ван Гога, на жаль, сьогодні ми не можемо її побачити, адже в такому місті, як Амстердам, небо постійно “забруднене” помаранчевим світінням”, – зазначають організатори Amsterdam Light Festival.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus