USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Зорепад Персеїди 2020: з'явилися фото унікального явища
Пік зорепаду Персеїди припав на ніч з 12 на 13 серпня. У мережі вже з’явилися перші фото цього чарівного явища.

Що таке Персеїди
Метеорний потік Персеїди – це гігантський шлейф пилових частинок, випущених кометою Свіфта-Таттла. Вона літає Сонячною системою, роблячи оборот навколо Сонця раз на 135 років.

Тривалість і пік потоку Персеїди
Метеорний потік Персеїди відбувається щороку. Цьогоріч «зорепад» триватиме з 17 липня до 24 серпня. Максимально активний і помітний він – у ніч з 12 на 13 серпня. А пік його потужності припав приблизно на 03:00, тобто перед світанком. За безхмарної погоди можна побачити близько 60 спалахів на годину.

Де і як спостерігати за Персеїдами
Жодних спеціальних пристосувань, щоб спостерігати за Персеїдами, не потрібно. При сприятливій погоді можна спостерігати зорепад неозброєним оком.

Знімками «дощу» із зірок поділилося агентство УНІАН. Воно показало кадри зорепаду Персеїди в Боснії і Герцоговині, а також поблизу кордону Ізраїлю та Єгипту.

Метеорний потік Персеїди зазнімкували й на Волині, зокрема неймовірно гарними світлинами поділився на своїй сторінці в Instagram житель селища Маневичі Валентин Білан.
Хто ще не встиг помилуватися «падаючими зірками» - у вас є час до 24 серпня. За годину вдасться побачити близько 60 спалахів. У NASA кажуть, що за безхмарної погоди спостерігати за зорепадом можна неозброєним оком. Краще всього дивитися подалі від яскравого світла. Завадити може також яскравий місяць.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus